Kjolerne til alle sommerens fester

Jeg elsker at købe nye festkjoler. Alligevel synes jeg nogen gange, at det er enormt svært at finde den helt perfekte kjole. Hvis jeg derimod ikke aktivt leder efter den, så dukker den smukkeste festkjole altid op! Jeg er sikker på, at jeg har venner og familie, der synes, jeg har flere kjoler end jeg kan nå at få brugt. Jeg er naturligvis overhovedet ikke enig. Det er aldrig nemt at matche kjole og event, og derfor har vi piger brug for mange kjoler. Igennem årene har jeg dog lært nogle grundlæggende regler for festkjoler, og dem vil jeg gerne dele med jer. Jeg håber, at det gør jeres kamp for at finde den perfekte festkjole lidt lettere.

Den lange festkjole
Som udgangspunkt kan den lange festkjole kun bruges til to begivenheder. Står der ”black tie” på invitationen, er den denne kjole dit eneste fornuftige valg. Går du rundt med en lille prinsesse i maven, så er den lange festkjole i silke et smukt valg. Jeg skal selv til min venindes bryllup i løbet af efteråret, og jeg har planer om at iføre mig en smuk, lang festkjole. Med lange ærmer og måske et kig til ryggen?

Den lange festkjole er også genial til sommerfesterne! Ikke den elegante silke-udgave, men maxikjolen med empire-snit og farverige mønstre. Disse bohemede kjoler emmer af ferier sydpå, og jeg tager aldrig en tur til Middelhavet uden at have pakket et udvalg af disse festkjoler i kufferten. De er perfekte både til middag på stranden og fest på de mange udendørs diskoteker.

Den korte festkjole
Sammenlignet med de få lejligheder, hvor den lange kjole kan bruges, så er den korte festkjole perfekt til langt de fleste begivenheder! Og den korte festkjole er en af de slags kjoler, jeg aldrig bliver træt af at købe! Den kan bruges om vinteren med strømpebukser og grove ankelstøvler, og om sommeren er den perfekt med bare ben og højhælende sandaler. Mit næste køb skal være en kort festkjole med lange ærmer, jeg har bare endnu ikke fundet den helt rigtige. Jeg er vild med kombinationen af de lange ærmer og den korte længde – det skaber en skøn balance!

Den lille sorte
De fleste piger kender den lille sorte kjole, som måske er den, af alle kjoler, der er lettest at style. Den lille sorte festkjole gør dig stilfuld på et splitsekund. Hvis jeg er i tvivl om, hvilken festkjole, jeg skal tage på, vælger jeg altid en af mine sorte kjoler. Jeg har en oversize, sort kjole med lange ærmer, som jeg især er vild med. Den er skøn på en sommeraften med beige pumps og farverige accessories. Den lille sorte er perfekt, hvad end du skal drikke cocktails med veninderne, danse natten lang eller til et formelt arrangement med arbejdet. Du kan vælge at sværge til det monokrome look, og holde alle dine accessories i sorte og hvide farver. Alternativt kan du tilføje lidt farve til den sorte kjole med en grøn og guldfarvet håndtaske eller et par larmende sko i en pangfarve.

Den lille hvide
Hvor den sorte kjole er elegant og vampet, er den hvide kjole ungdommelig og frisk. Jeg synes, det er den ultimativt skønneste festkjole til sommermånederne! Den hvide kjole er intet mindre end smuk til solgylden hud og med masser af saltvand i håret, som giver det masser af struktur. Jeg har selv adskillige hvide kjoler hængende i min garderobe, og jeg bruger dem udelukkende, når sommeren er over os! Jeg er stor fan af at kombinere den hvide kjole med et par beige stiletter, og så bruge en farverig blazer til. Sidste sommer faldt valget tit på en solgul blazer, som jeg kun tager i brug, når jeg har fået en gylden tan. Men så er det også et perfekt festlook.

Shop din festkjole online
Jeg er vild med at handle på nettet! Forstå mig ret, jeg elsker at shoppe i fysiske butikker, men det er bare så nemt at købe ind på nettet. Jeg kan gøre det lige præcis, når jeg har lyst. Eftersom jeg plejer at bruge ret lang tid på at finde den helt rigtige kjole, synes jeg, det er dejlig afslappende at gøre fra min sofa i stedet for at jeg skal ræse rundt i forskellige butikker.

Så jeg har selvfølgelig også mine favoritsteder på nettet, hvor jeg synes udvalget af festkjoler er lækkert. En af mine absolutte yndlingsbutikker på nettet er www.youheshe.dk, som forhandler mange lækre danske og udenlandske mærker. På hjemmesiden www.festkjoler.net er der samlet alle festkjoler fra et stort antal af online butikker, så der er noget for enhver smag. Og så er jeg stor fan af de engelske Department Stores, så når jeg leder efter en skøn designer kjole, kigger jeg altid på www.selfridges.com og www.harveynichols.com.