Jakker året rundt

Sommeren er kommet meget tidligt i år. Jeg har faktisk slet ikke nået at få pakket alt vores vintertøj væk. Men sommertøjet blev fundet frem, og nu er skabene og skufferne, godt fyldte. Vi skal have ryddet op i dem og have sat noget af vintertøjet op på loftet. Det vil give lidt mere plads. Og det vil betyde, at mine børns værelser ser mindre rodede ud. Det flyder med deres tøj i dem. Det er et projekt, som jeg plejer at få dem med på, når vejret bliver lunt. Her i weekenden, der lige er gået, fik jeg ryddet op i vores egne skabe. Min mands vintertøj er blevet lagt i poser og kasser. Det af tøjet, som jeg ved, at han kan passe, er blevet sat på loftet. Resten er blevet givet til en velgørenhedsorganisation. De kom og hentede et par kasser med jakker til mænd og en del skjorter.

På loftet

Mit eget tøj er også kommet på loftet. Vi har plads i skabet igen. Rart. Men jeg må indrømme, at jeg også har kasseret en del gammelt tøj. Det var tøj til store mænd. Rigtig store mænd. Inden min mand tabte sig, gik han i meget stort tøj. Sådan nogle kedelige t-shirts og pludderbukser. Det var ikke særligt stilfuldt. Men nu har han altså i løbet af de sidste 2 år formået at smide 20 kilo. Stille og roligt. Og han er begyndt at være interesseret i at klæde sig pænt på igen. Og hvis jeg selv skal sige, det, så ser han godt ud igen. Det klæder ham at være slank. Ja, det klæder vel alle at være slanke. Der er bare for mange mennesker, der ligesom lader stå til, når de har taget for mange kilo på. Desværre.

Usundt at veje for meget

Det er usundt at være overvægtig. Sådan er det bare. Ikke kun rent fysisk mener jeg. Så sandelig også psykisk. Min mand er det levende bevis. Da han havde tabt de første 10 kilo, begyndte han at blive gladere. Ja. Han begyndte også at røre mere på sig. Gik længere ture, valgte cyklen fremfor bilen, og det gav ham faktisk mere energi. Og det er jo rigtig rart – også for vores forhold. Og jeg kan mærke på ham, at han også er glad for det. Ikke kun at humøret er bedre. Han er faktisk glad for, at det ikke rører ham længere at spille fodbold med vores søn. De kan godt tage en kamp i ny og næ, uden at han bliver forpustet nu.

Så ja, det er godt for ham. Og det er godt for klædeskabet. Tøj til store mænd fylder meget. Sådan er det bare. Logisk nok. Ikke?

Nu skal vi bare huske, at jeg har smidt og givet noget af hans tøj væk. Jeg må lave en reminder til mig selv, om at jeg skal huske at kigge på jakker til mænd, når jeg er inde i centrum. Han får brug for en ny jakke til efterårsbrug. Det er helt sikkert. Dem han havde, har jeg nemlig kasseret. De var for store.