Bedste til at sælge andelslejlighed

Min veninde, Karen, var på besøg i lørdags, hvor jeg havde inviteret hende på frokost. Det skulle være en rigtig pigefrokost, fordi min mand var ude at rejse og først kunne ventes hjem midt på eftermiddagen i lørdags. Karen trængte til lidt opmuntring, for hun og hendes hidtidige mand er langt om længe nået til enighed om, at de vil gå fra hinanden efter flere års evindelige skænderier i deres ægteskab.

Mens vi spiste frokost fortalte Karen, at hun og Bent var blevet enige om, at han skulle have deres fælles bil, mens hun til gengæld skulle overtage deres andelslejlighed, som hun enten kunne blive boende i eller sælge.

Lejligheden skal sælges

Hun havde allerede besluttet, at lejligheden skulle sælges, for den er rigeligt stor til hende nu, da der ikke længere er nogen hjemmeboende børn. Men Karen har aldrig tidligere været i den situation, at hun skulle sælge andelslejlighed hurtigt, så hun var naturligt nok lidt famlende med hensyn til, hvordan hun skal gebærde sig.

Hun havde allerede talt med formanden for den pågældende andelsforening, så hun havde ret godt styr på, hvad hendes provenu vil være, hvis hun får den maksimalt tilladte pris for lejligheden, og det beløb modsvarer såmænd ganske godt værdien af den bil, hendes mand har fået med sig.

Jeg kunne ikke rådgive hende ret meget, for er der noget, jeg aldrig har beskæftiget mig med, så er det da salg af bolig, for det har alle de tre gange, vi selv har været i den situation, været min mand, der har stået for det hele.

Derfor foreslog jeg Karen, at hun skulle blive hos mig hele eftermiddagen, så vi kunne inddrage min mand i problematikken, når han kom hjem. Det gjorde han heldigvis allerede ved tre-tiden, og han var straks klar til at gå de forskellige faser af sådan et salg igennem sammen med Karen.

Valg af ejendomsmægler

Når du nu har valgt dig en ejendomsmægler, så skal du sikre dig i den skriftlige aftale med mægleren, at lejligheden bliver solgt efter solgt eller gratis princippet, og du skal være opmærksom på, at heller ikke udgifter til markedsføring kan faktureres til dig, understregede min mand.

Da vi nu bor her i hovedstaden, går jeg ud fra, at jeg er bedst tjent med at finde en lokal ejendomsmægler, mente Karen, og min mand var ikke i tvivl om, at lejligheden bør sælges gennem en ejendomsmægler i København, der kender vilkårene for boliger i midtbyen, hvor Karens lejlighed ligger på en ganske attraktiv adresse.

Min mand anbefalede Karen en bestemt ejendomsmægler, som han har lidt kendskab til fra en kollega, der for ikke så længe siden fik gennemført et salg af ejerlejlighed på meget kort tid og til en pris, der var meget tæt på det, min mands kollega på forhånd havde forestillet sig.

Jeg vil varmt anbefale dig den mægler, for han har et indgående kendskab til markedet her inde i centrum, og det kan have stor værdi for dig at have en mægler, der har fingeren på pulsen med hensyn til markedet, sagde han. Det var i øvrigt samme ejendomsmægler, der satte mig i forbindelse med Cahba – og de var de bedste til at afslibe og afhøvle gulve jeg har oplevet!