Drive forretning i udkantsdanmark

Der tales og skrives meget om det såkaldte Udkantsdanmark, der jo tæller alt, der ikke lige er centreret omkring de største byer. Mange glemmer faktisk, at de mange danske mindre øer også er en del af det, der så ghetto-agtigt benævnes Udkantsdanmark. Og på øerne er det ikke altid nemt – men nogle finder utraditionelle veje til at udvide deres forretning. Her skal du læse om en af dem.

Modetøj til kvinder fra Samsø

Samsø kender de fleste – om ikke andet så af navn. Øen er især populær om sommeren, hvor turisterne tager over. Men turistsæsonen i Danmark er kort, og når de sidste turister forlader øen, er der “kun” lokalbefolkningen tilbage som underlag for de forretninger, der findes. For dagligvarer og den slags går det endda – men hvad nu, hvis man driver en tøjbutik?

Det gør Rikke! Hun driver butikken, der bærer navnet “Butik Rikke”.

Rikke driver butik Rikke på Samsø

Der skal en vis portion mod til at etablere en butik med kvalitets-modetøj til piger og kvinder på en mindre dansk ø, ikke? Det mod har hun, og hun har mere end det: Ideer nok til at gøre landsdækkende!

Fra Samsø til hele Danmark

Med ambitionen om at drive Danmarks bedste butik med modetøj etablerede hun en “kopi” af sin butik på nettet: https://butikrikke.dk/

Og det skulle vise sig at være den helt rigtige beslutning! Fra en forsigtig start er butikken nu blevet en af de kendte online butikker med modetøj – ikke mindst indenfor området “Plus Size tøj“, hvor Butik Rikke har opnået status som stedet, hvor piger, der ikke til forveksling ligner en 12 årig spejderdreng, kan købe tøj, der er sidste nye mode.

Nytænkning er vejen frem

Andre i andre brancher kunne gøre som Rikke har gjort det. Sagen er jo, at Rikke har udnyttet flere faktorer:

  • Relativt billige huslejeomkostninger på Samsø
  • Turisterne kommer, elsker hendes tøj – og ønsker at købe det også udenfor sæsonen
  • Internettet som en national (eller global) markedsplads

Ved at tænke kreativt har Rikke sikret sin eksistens i et lokalområde, der ellers kun med møje og besvær ville kunne underholde en tøjbutik med reelt modetøj. Og ved at blive på Samsø har hun også indirekte bidraget til andres eksistens på øen – hun bruger jo sin indtægt der til hverdag.

Jo – det såkaldte Udkantsdanmark kan sagtens være med. Der skal blot nogle flere som Rikke til!