Featured

Den gamle møbelsnedker

Min bror er møbelsnedker af den gammeldags slags, og han er meget dygtig til sit håndværk og værner om det med næb og klør. Gennem mange år har han fremstillet mange solide og smukke møbler, især spiseborde og spisestuestole, som han efterfølgende har solgt. Efterhånden har han fået opbygget en solid, men snæver kundekreds, som kommer  til ham med bestilling på møbler.

Som sagt er spiseborde og spisebordsstole hans speciale, men gennem tiden har han også bevæget sig ind på andre typer af møbler, og det  mest dristige, han har fremstillet, er to sovesofaer til præstens tvillinger. Designet og udførelsen af de to sovesofaer  fik en pris af foreningen Dansk Møbeldesign, hvorefter kunderne stod i kø for at bestille en sovesofa hos ham, men hans hjerte var hos møbler af ædelt  træ med håndlavede udskæringer og andre unikke finesser .

Som helt ung lavede han et sofabord og et spisebord til mig, mod at jeg passede hans hund i fjorten dage.  Det er det smukkeste og mest dyrebare i mit hjem. Når jeg har gæster, bliver disse møbler altid rost i høje toner, og jeg er endda blevet budt flere tusinde kroner for mit sofabord, men man sælger ikke sit kæreste eje.

Det pudsige er, at min bror kun har seriefremstillede møbler i sit eget hjem, jeg ved ikke hvorfor. Men hans private møbler repræsenterer  ikke den store værdi  eller skønhed, bortset fra en modulsofa med flødefarvet læderbetræk , som han fik som en del af betalingen for to sofaborde.

 

Ekhard (Author)