Featured

Jagthistorier

Min nabo er ivrig jæger, så der bliver fortalt mange jagthistorier, når vi er sammen. Selv om jeg ikke selv går på jagt, synes jeg det er hyggeligt at høre om hans oplevelser i naturen, og han fortæller faktisk meget levende om de jagter, han har deltaget i.

Da jeg besøgte ham i aftes, var han ved at forberede sig til en jagt fra tidlig morgen i dag. Han havde slæbt alt sit jagtudstyr frem for at få pakket det nødvendige i bilen, så han slap for det her til morgen.

Hele spisebordet i hans køkken var fyldt med kikkerter og jagtknive samt andet tilbehør, og han skulle nu udsøge sig det billigt jagtudstyr, han ville bruge i dag. Han udvalgte sig en meget gedigent udseende kikkert, som han mente ville passe til morgendagens jagt. Men han var lidt i tvivl og valgte så endnu en kikkert, der var noget større end de øvrige kikkerter.

Han tøvede lidt med valget af en jagtkniv, og han havde ellers en del at vælge mellem. Der var et pænt udvalg af dolke, men også nogle foldeknive i en størrelse, som man ikke må færdes med på gaden. Men for jægere er det naturligvis lovligt at have jagtknive med på vej til og fra jagten.

Han skulle også have høreværn til jagt med på jagten. Han forklarede mig, at det kunne være en hård belastning for hørelsen med alle de kraftige knald fra jagtgeværerne. Han udvalgte sig et Peltor høreværn, som blev pakket ned i den store jagttaske.

Ekhard (Author)