Rejser er alt i livet

Da min mand og jeg var helt unge, var vi ret vilde med at tage på ferier i udlandet. Der var som regel tale om charterferier til de sædvanlige rejsemål, som den gang var populære hos mange danskere, typisk Mallorca og den sydspanske solkyst. Som unge under uddannelse var vi nødt til at vælge blandt de billige rejser, som vi kunne finde i rejsebureauernes kataloger. Det var før den tid, hvor det blev almindeligt at bruge internettet til den slags.

Senere, da vi var blevet gift og havde fået et par børn, var vi i nogle år afskrevet fra at tage på ferier i udlandet, og da børnene var blevet lidt ældre, var det mest relevant at tage på bilferier – også af økonomiske grunde. Derfor er det nu snart 14 år siden, vi sidst har været på en charterferie.

Men nu skal vi snart af sted igen med fly, for vi har besluttet os for, at vi vil fejre vores kobberbryllup med en romantisk ferie bare for min mand og mig. Mine forældre har lovet at komme og bo i vores hus, mens vi er på ferie, så de kan tage sig af børnene, der nu er 8 og 11 år gamle.

Jeg er så småt begyndt at søge efter tilbud rejser på nettet, for der er jo ingen grund til at bruge flere penge end nødvendigt på vores ferie. Vi er så tilpas heldige, at vores kobberbryllup falder udenfor skoleferierne, så der ikke er skruet op for priserne, når vi skal af sted om et par måneder.

Min mand og jeg er enige om, at det egentlig ikke betyder så meget for os, hvor vi skal hen på ferie, men vi har selvfølgelig nogle krav til destinationen. Der skal være tilpas varmt, og feriestedet skal være ved havet, for vi holder begge meget af at bade i havvand.

Og så har vi aftalt, at vi ikke vil til hverken Mallorca eller et sted på Costa del Sol, for der har vi været tidligere, og vi vil gerne prøve et helt nyt sted. Jeg har kigget på rejser til Tyrkiet, for jeg har hør meget godt om feriestederne på Tyrkiets sydkyst. Men min mand er ikke helt enig – Tyrkiet siger ikke ham så meget, han har mere lyst til enten Gran Canaria eller Tenerife, for en af hans kolleger har været på begge øer flere gange sammen med sin kone, og de er begge ret begejstrede for de kanariske øer.

Men vi er enedes om, min mand og jeg, at vi vil lade priserne være afgørende, for vi er sikre på, at vi kan få en pragtfuld ferie, uanset hvor vi vælger at tage hen. Vi har også aftalt, at vi skal gå udenom ferier med fuldpension, for vi elsker at gå rundt på sådan et feriested og finde nogle hyggelige restauranter, hvor vi kan spise om aftenen.

Nu er vi begyndt at diskutere, om det tyrkiske eller det spanske køkken er bedst, men vi skal nu nok blive enige om en destination.