Minder fra et klædeskab

Det vækker ofte mange minder, når jeg skal finde et par sko i bunden af klædeskabet. Det gør det, fordi langt de fleste af min sko og sandaler er købt på ferier i udlandet, og jeg er faktisk ret god til at huske, præcis hvor de enkelte par er købt.

For eksempel fik jeg i går fat på et par sko, som egentlig er i en stil, jeg normalt ikke bruger. Der var tale om et par solide travesko, som jeg for nogle år siden købte i Paris. Min mand og jeg var endnu en gang på ferie i byernes by, og som vanligt på en ferie i en storby, fik vi travet en masse kilometer hver eneste dag. Det gik ud over mine fødder, som ikke havde det alt for godt i nogle af de smarte sko, jeg havde medbragt på ferien.

Derfor gik min mand og jeg på jagt efter et par sko, der var egnet til de lange traveture i Paris’ gader. For en gangs skyld gik jeg ikke så meget op i stilen, men mere om mine fødder ville have det godt i de nye sko. Og heldigvis fik jeg valgt et par, som viste sig at være de helt rigtige til formålet.

For min mand var det hele meget lettere, for han havde med på ferien et par sandaler, som han faktisk havde brugt i flere sæsoner, så de var godt og grundigt “gået til”, og som mand går han ikke op i, hvad han har på fødderne.