Udvendig isolering

I dette indlæg kan du læse meget mere om isolering på den udvendige side af huset. Indlægget bør læses af dig, der overvejer at få efterisoleret facaden.

Derfor bør du isolere udvendigt

Der findes mange gode grunde til at isolere udvendigt. Herunder kan du læse et udpluk af de mest betydningsfulde grunde.

Du sparer på varmen

Når du efterisolerer din facade, så har det den positive effekt, at dit hus bliver meget bedre til at holde på varmen. Det betyder, at du ikke skal bruge nær så meget varme som du tidligere har gjort.

Lavere varmeregning

Langt de fleste vælger at få efterisoleret boligen, fordi de ønsker en lavere varmeregning. Og det er netop, hvad en udvendig isolering kan hjælpe dig med – en markant lavere varmeregning.

Forbedret indeklima

Der er også en sundhedsmæssig fordel forbundet med udvendig isolering. Ved at effektivisere forbruget af energi i huset, bliver indeklimaet forbedret markant. Det betyder, at du vil opleve færre sygedage, da temperaturen konstant er i balance. For høje temperatursvingninger kan medføre sygdom og forkølelse.

Din bolig stiger i værdi

Når du vælger energiforbedre din bolig, så stiger den i langt de fleste tilfælde i værdi, hvilket virkelig kan komme dig til gode på det tidspunkt huset skal sælges. Du kan læse mere om isolering og salg af bolig længere nede i indlægget.

Vælg en professionel isoleringsarbejder til at udføre arbejdet

Da udvendige isoleringer udføres via facaden, er det meget vigtigt, at ham eller hende der udfører selve isoleringen, er meget bevidst om hvad der foregår. Derfor anbefales det altid at benytte sig af et professionelt firma til at udføre isoleringsarbejdet, da amatører meget sandsynligt vil ende med at lave fejl  – og det kan være katastrofalt for facadens udseende.

Udvendige isoleringer bliver som du nok allerede ved udført uden på huset – altså på facaden. Det betyder, at der er stor chance for radikale ændringer på facaden i forbindelse med en udvendig isolering. Hvis du vil minimere risikoen for at skade facaden, så bør du som tidligere nævnt hyre en professionel til arbejdet. På den måde er du bedst sikret mod eventuelle skader og forandringer i udseendet.

Derfor har en udvendig isolering også en positiv effekt i fremtiden

En udvendig isolering har ikke kun en positiv effekt og her nu. Den har i den grad også en super effekt i fremtiden, hvis du for eksempel skal sælge dit hus. Langt de fleste mennesker, der køber bolig i dag, går ufattelig meget op i energimærkninger, energirenoveringer og lignende. Og det kommer til din fordel, hvis du vælger at få efterisoleret din bolig.

Når din bolig efterisoleres gør du den samtidig mere attraktiv for eventuelle købere. Hvis de mulige købere kan se, at dit hus er glimrende til at holde på varmen, så bliver de uden tvivl mere interesseret i huset.

Hvis du gerne vil spare mæglersalæret og i den forbindelse vælger at sælge selv, så skal du huske at nævne isoleringen under fremvisningen. Isolering og varmebesparelser er et glimrende salgsargument at bruge, når du står i en salgssituation. Du kan læse mere om boligsalg uden ejendomsmægler på www.Selvsalgsguiden.dk.