E-bogslæser eller tablet?

Nej, du skal da ej, sagde min gode veninde, Helle, da jeg for et stykke tid siden nævnte for hende, at jeg puslede med tanken om at købe mig en af de her smarte e-bogs-læsere, som jeg har set andre mennesker bruge til at læse bøger på.

Sagen er, at vi lige har været på en dejlig ferie i Tyrkiet, og når vi er på den slags ferier, holder jeg meget af at ligge på en solseng ved stranden eller hotellets pool og læse krimier, men solen sørger for at give mig lidt kulør på kroppen.

Men ved tidligere ferier har jeg faktisk haft det problem, at jeg har været tæt på at have overvægt i min bagage, fordi jeg har medbragt det antal bøger, jeg nu mente at have behov for på ferien. Og så var det, at jeg havde fået den ide, at jeg kunne medbringe et næsten ubegrænset antal bøger digitalt uden at komme i karambolage med vægtgrænsen for bagagen.

Og da jeg nævnt det for Helle, var det, at hun reagerede med at sige nej og fortælle mig, at jeg i stedet skulle fore lidt flere penge og så købe mig en tablet, for sådan en havde hun selv gode erfaringer med. Den er stort set ikke større end de almindelige e-bogs-læsere, men den kan jo en hel masse mere, fortalte hun.

Det er jo sådan nu om dage, at der på stort set alle feriehoteller er gratis Wifi, så hvis du har en tablet, kan du på ferien også gå på nettet og for eksempel holde øje med, om der er spændende nyheder på hjemmefronten, sagde Helle.

Hun fortalte, at hendes mand igennem en årrække altid har taget en bærbar computer med, når de har været på ferie. Han køber dem altid billigt og finde de bedste priser på bærbare her: http://www.pricerunner.dk/cl/27/Baerbar Han er noget af en nyhedsnarkoman, så han har det ikke godt med, at han ikke kan følge med i, hvad der sker hjemme i Danmark, mens de opholder sig under varmere himmelstrøg.

Men sidste år havde Helle så købt sig en tablet, som hun også bruger i det daglige til for eksempel at læse sine e-mails. Og hendes mand havde i første omgang kun haft et skuldertræk tilovers for hendes nye tablet, for det er jo ikke en rigtig computer, som han udtrykte det.

Der gik nu ikke ret lang tid, før han fandt ud af, at man typisk på en ferie udmærket kan klare sig med en tablet i stedet for at skulle slæbe den større og tungere bærbare computer med i bagagen, for med sådan en tablet kan man både læse og sende e-mails og desuden følge med på de hjemmesider, man har behov for.

Helles beretning overbeviste mig, og nogle få dage før vores ferie i Tyrkiet købte jeg en tablet, som jeg indlæste hele fem krimier på, før vi tog af sted. Og det var virkelig en succes, for nu medbragte jeg alle de bøger, jeg havde behov for, uden at det vejede noget særligt, og jeg havde alt i alt en pragtfuld ferie.