Billig toner?

For mange år siden var det noget af en udskrivning, når man for eksempel kom hjem fra ferie og skulle have en film eller to fremkaldt og få fremstillet papirbilleder, som man forventede ville være et kært minde om ferien mange år frem i tiden.

I dag tager de fleste af os billeder med vores mobiltelefon eller et andet digitalt kamera, og vil man endelig have et af billederne på papir, printer man det bare ud. Det gjorde jeg også forleden, da vi havde fejret en rund dag i familien, men jeg ville printe mange billeder ud, og så skal jeg da lige love for, at det hurtigt fik ende med tre af de blækpatroner, der sad i printeren, nemlig de farvepatroner, mens den sorte ikke meldte om lavvande.

Så jeg hastede ind til byen for at købe nye printerpatroner, så jeg kunne komme videre med at printe billederne ud til min mor på 88 år, som ikke har en computer, så jeg derfor ikke bare kunne maile dem til hende.

Jeg gik ind i en boghandel, hvor der i vinduet blev reklameret med billige blækpatroner. Jeg syntes nu ikke, de var specielt billige, og mit besøg i forretningen blev heller ikke billigere af, at ekspedienten anbefalede mig at købe noget specielt fotopapir til printeren, for med den type papir vil billederne blive meget bedre, hævdede han. Så er det alligevel billigere at købe toner til Samsung!

Det ville jeg godt ofre på min gamle mor, så jeg kom hjem med både nye patroner og en pakke med det specielle fotopapir.