Pas på bilen

Din bil er jo en investering, der er kendt fro at tabe værdi hurtigt. Bare den første tur ud over kantstenen hos forhandleren koster dig nemt 10% af værdien – og der fra går det stærkt. Men du kan begrænse en smule af værditabet ved at passe godt på din bil. Det gælder selvfølgelig både ved at servicere den rettidigt og ved at bevare den i god stand udseendemæssigt. Og her er en carport altså en rigtig god ide – hvis du da ikke har en rigtig garage at sætte bilen i. Selvfølgelig kan også en tyverialarm være en super fed ting – men det er et andet emne.

Carporten beskytter mod solen

Selv i det kolde Danmark er solen en hård fjende af en bils lakering, og det gælder, at jo mørkere farve bilen har – jo mere udsat er den for solens blegende effekt. Og en bils lakering og dens tilstand har ret stor effekt på prisen, når den skal sælges igen.

Hvis du ikke har en garage, er en carport, der skærmer mod solen altså en god løsning. Mange carporte giver også læ mod vinden, og det betyder faktisk en hel del om vinteren, hvor bilen så ikke er nær så kold at komme ind i. Og dermed er motoren heller ikke helt så kold, og det har stor betydning for slitagen på motoren. En iskold motors olie er så tyk, at smøreevnen er stærkt nedsat. En god type carport kunne være noget i stil med denne:

Denne carport stammer fra Lyngsø Carporte – http://www.lyngsoe.dk/

Hvad med dig? Har du din bil i en garage eller i en carport? Og hvis du bruger carport – er den så af stål eller af træ?

Jeg er i øvrigt af den opfattelse, at det er vigtigt at kommunikere ud, at jo bedre du passer på din bil – jo mere er du med til at beskytte miljøet og begrænse ressourcespild.