CMS uden HTML

CMS er en forkortelse for content management system. Det er et stykke software, der både kan være udviklet som et standardsystem eller som bliver specielt udviklet til at dække nogle specifikke krav. Et moderne CMS giver dig mulighed for at udgive, modificere, tilføje og slette indhold på eksempelvis hjemmesider blot fra en webbrowser, fx Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari på Mac eller Google Chrome. Med et CMS-system til ens website eller webshop kan man overalt i verden redigere ens produkter og tekster, såfremt man er så heldig at have en fungerende internetforbindelse.

HTML-kendskab ikke nødvendigt med CMS

Dette er også grunden til man i dag ser, at utrolig mange virksomheder samt private anvender CMS, da det er utroligt effektivt og brugervenligt. Ved at man kan gøre det hele over en webbrowser hjælper det de folk, som ikke nødvendigvis besidder den nødvendige viden om HMTL, da dette ikke er nødvendigt, når man bruger et CMS system. CMS systemerne kommer i mange former alt efter, hvilket formål og behov det pågældende system skal dække.

Nogen af kernefunktionerne ved CMS er; giver mulighed for, at en stor gruppe mennesker kan dele og bidrage til lagret data, at man kan kontrollere adgangen til indhold alt efter, hvilken bruger der er tale om, reducerer duplikater, kontrollere datas gyldighed og overholdelse, forbedre kommunikationen mellem brugerne, definere data som næsten alt(dokument, film, billeder, artikler m.m.) m.v. Langt de fleste CMS systemer er færdiglavede, altså standardløsninger, men det er også muligt at få et specialfremstillet til ens specifikke behov. En tredje mulighed er at få et webbureau til at tilpasse et allerede eksisterende CMS-system til ens præferencer.

Dyr løsning med webbureau og CMS-system

Et CMS system, der er specielt fremstillet til en, vil dog nok kun komme på tale for større virksomheder, da det vil kræve et større arbejde fra et webbureau, hvorfor det også bliver meget omkostningsfuldt, og det af denne grund ikke er alle, som har kapitalen til at få det fremstillet. Det skal dog også siges, at der findes utrolig mange CMS-systemer, så der burde være gode muligheder for at finde et, som passer til ens virksomhed.