Konsekvenser i butikken

Det har nogle konsekvenser, når man driver en lille købmandsbutik i et sommerhusområde. Ganske vist er butikken kun åbent i perioden fra april til oktober, men i den tid er man meget bundet. Sådan er det i hvert fald for købmanden i det område, hvor vi har sommerhus. Han brokker sig ikke over de betingelser, men han har det alligevel lidt svært, fordi han er i den alder, hvor han har skolesøgende børn. Så det er vanskeligt at holde ferie på samme måde som de fleste.

Men når sæsonen så er ovre, tager han og familien hvert år på en kør selv ferie til Frankrig. Børnene får nogle dages ekstra efterårsferie, så familien kan frekventere forskellige campingpladser i Frankrig på deres ferie. Deres årlige bilferie til Frankrig foregår altid på den måde, at de lejer et par forskellige mobilhomes i Frankrig for at se lidt forskelligt på ferien.

Købmanden og hans familien ville egentlig også gerne tage på bilferie i Spanien, men der er noget længere at køre, og med den begrænsede tid til rådighed har de indtil nu afstået fra en kør selv ferie til Spanien.

Det er meget lettere med vinterferien, for da er vores butik jo ikke åben, så der tager vi altid på kør selv skiferie, fortalte købmanden forleden. Sidste vinter var de på skiferie i Trysil i Norge, og de har flere gange været på skirejser til Østrig. Men næste vinter har de planlagt en skiferie i Sverige, for de har aldrig tidligere været på skirejser til Sverige.

Vi er nok mest til Italien

Vi er selv mest til det italienske – også når det gælder skirejser. Der er bare ikke rigtig noget, der slår Italien i vores optik. Og de har så mange lækre skisportssteder i Italien, at der er rigeligt at vælge mellem. Prøv blot at se dette udvalg af skisportssteder i Italien.

Og penge i kassen er godt

Det er fuldstændig ligegyldigt, når bare pengene klinger i vores kasseapparater, sagde min kompagnon, da vi sad og talte om nyindretning af vores tøjbutik. Jeg protesterede, for jeg mener ikke, det er ligegyldigt, hvordan en butik er indrettet. Min kompagnon går mere op i de varer, vi sælger, og hans styrke er at finde de rigtige varer, som kunderne efterspørger.

Min styrke er til gengæld det administrative og salgsmæssige. Og jeg mener, at en rigtig og indbydende indretning af butikken får folk til at købe mere. Og nu sad jeg og viste ham nogle tegninger, jeg havde lavet over et forslag til indretning af butikken.

Jeg mener, vi i fremtiden kan nøjes med et enkelt POS (Point of Sale) i stedet for de to, vi har i dag. Men det kræver, at vi investerer i et specielt kasseapparat til tøjbutik, som er koblet sammen med et af de moderne kassesystemer med indbygget lagerstyring til tøjbutikker.

Med kun et enkelt POS kan vi også spare lidt plads i butikken i forhold til i dag, og så bliver der automatisk plads til flere varer. Det argument var lige noget for min kompagnon, som har den holdning, at der skal være så mange varer i butikken som overhovedet muligt.

Han gav mig medhold i mine forslag til nyindretningen, og vi aftalte, at jeg skulle tage mig af indkøb af et moderne kasseapparat med indbygget lagerstyring til tøjbutikker. Og vi skal også have et af de moderne kassesystemer, som sparer en masse administrativt arbejde.