Hvordan er det at have kæledyr?

At have kæledyr er måske meget uvant for mange familier, det er derfor også meget godt at skabe sig noget viden omkring det på forhånd.

Det kan dog godt være svært at sætte sig helt ind i det at have kæledyr da det ikke altid bare er en dans på roser. Der er bestemt også nogle komplikationer forbundet med det at have kæledyr. Er man måske en familie der rejser meget er det en god idé at skabe sig nogle idéer om hvad man vil gøre med hensyn til pasning af dyrene når man skal på ferie. Det dur nemlig ikke altid at få mor eller søskende til at passe dem for dig, da det bestemt ikke er dem der har valgt at få dyr men dig! Derfor skal du også være opmærksom på at det er dig der skal passe dyret, gå tur med den hvis den har det behov og sørge for at den er rask og glad. Ligeså vel som det at få barn kræver tid så kræver det at få en hund eller hest også masser af tid – og penge! Når man for eksempel får hund er der nogle helt basale ting man skal sætte sig ind i før man anskaffer sig sådan en.

 

Hvilken race er det?

Det er helt grundlæggende at sætte sig ind i hvilken race hund man får, om de har nogle specielle præferencer eller vane for at være voldelig. Det er derfor vigtigt med en muskelhund at være opmærksom på den kan have et uforudsigelig temperament og kan være meget stærk. Derfor skal man være sikker på at anskaffe sig en mundkurv og sætte sig ind i hvordan den skal trænes. I et tilfælde som en muskelhund kan det være en god idé med professionel hunde træning flere gange ugentligt.

Hundefoder
Når man får hund skal den naturligvis også have noget af spise, det er dog ikke helt lige meget hvor meget den får at spise og hvad den får at spise. En god fingerregel kan være at en indehund på 40 kilo der er inde det meste af dagen spiser godt 455 gram foder om dagen hvor at en aktiv hund der er ude det meste af dagen spiser godt 555 gram om dagen hvis den også er på 40 kilo. Det kan dog godt variere lidt alt efter hvilken race og hvor god en appetit har. Ligeså vel som en mand med en god appetit spiser mere end en mand med en mindre appetit, gælder dette naturligvis også for hunde.

Hundekurv – hundens fristed

Når man får hund skal man også give den en hundekurv sådan den har en sted hvor den kan slappe af og være sig selv. Når man køber en kurv til sin hun skal man specielt tænke over hvor stor hunden er og hvor meget plads den kræver. Det er både vigtigt hunden ikke får for meget plads men bestemt også vigtigt den ikke får for lidt. Hundekurven skal være et fristed for hunden hvor den kan slappe af og være sig selv.