Hvor meget fyringsolie?

Efter at vores børn nu alle tre er flyttet hjemmefra, synes både min kone og jeg, at vi har for meget plads i huset, så vi er gået på boligjagt for at finde noget mindre end de 240 kvadratmeter, vi har i vores hus.

Vi har regnet meget på økonomien og har fundet ud af, at vi kan spare en hel del penge, hvis vi køber et noget mindre hus eller eventuelt en ejerlejlighed, hvilket vi ikke er helt fremmede overfor.

Vores nuværende hus er blevet vurderet og sat til salg hos en ejendomsmægler. Han fortalte os, at det nok trækker en smule ned i prisen, at vi ikke er tilsluttet fjernvarmen her i byen og fortsat har det snart temmelig gamle oliefyr eller varmepumpe.

Ejendomsmægleren har bedt om dokumentation for, hvor meget fyrings olie, vi brugte hele sidste år, for en køber skal jo have en ide om, hvad det koster at varme huset op. De kvitteringer har jeg fundet frem, og jeg blev også overrasket over, at vi sidste år brugte over 2000 liter olie til opvarmningen.

Og det ville selvfølgelig have været meget værre, hvis vi ikke for fem år siden havde fået lagt ekstra isolering på loftet og skiftet de gamle vinduer ud med nogle mere energirigtige. Med de stadigt stigende oliepriser, vi oplever, har det bestemt været en god investering med den ekstra isolering, og der kan såmænd nok gøres endnu mere.

Det kan jo også være, at en ny ejer vil sløjfe oliefyret og blive tilsluttet fjernvarmen eller en varmepumpe eller måske et jordvarmeanlæg i stedet for et oliefyr?

Anyway: Vi har besluttet, at vi vil gøre huset ekstra salgbart ved at tage det sidste skridt i processen med isolering: At få isoleret gulvene! Det kan nok hjælpe en hel del på varmeregningen, og det ser jo godt ud i salgsøjemed at kunne sige, at vi netop har fået udført en god gulvisolering.

Vi vil kontakte samme firma, som udførte loftisoleringen til fuld tilfredshed dengang:

Viking Isolering ® ApS

Telefon: 20 28 18 40
Skindergade 15
1159 København K.
kontakt@vikingisolering.dk
Kilder: Bedste-varmepumpe.dk og Jordvarmeanlæg.dk