USB nøgle? Læs alt her

Er du en af dem, som stadig ikke har en USB nøgle, så ved du hvad du skal ønske dig, næste du har fødselsdag, en USB nøgle er nemlig med til at gøre mange ting lettere i en efterhånden digital dagligdag.

En USB nøgle eller et USB stick som det også bliver kaldt, er en lille flytbar lagerenhed, som eksempelvis let kan tilsluttes computer, TV, musik anlæg, playstation, bil radioen osv.  Man kan altså godt sige, at USB nøglen er en smart erstatning til de brændbare Cd’er, der i sin tid var en erstatning til disketter.

USB nøglen kan altså bruges til at oplagre diverse filer, programmer osv. Fordelen ved at anvende en USB nøgle i stedet for at brænde sine ting over på en CD, er at det er hundrede gange lettere. Hvor man før i tiden skulle bruge et brændbart Cd-drev, et program til at brænde filerne over på Cd’en og vente 5-10 minutter på at Cd’en blev brændt, kræver det ikke meget arbejd at oplagre ting på en USB nøgle. Desuden kræver det ingen specielle programmer. Det eneste det derimod kræver for at flytte sine filer over på en USB nøgle, er at tilslutte den til computeren og derefter trække filerne over på USB nøglen. Dette kan gøres på få sekunder. En anden fordel ved USB nøglen sammenlignet med at brænde på en CD er at den er utrolig let at transportere, den kan let ligge i lommen eller tasken, og man undgår problemer med fedtede fingre på Cd’en.

En af de ting jeg især har haft glæde af ved min USB nøgle, og som har gjort den uundværlig for mig, er muligheden for at tage arbejdet fra kontoret med mig hjem og tilbage igen. Mit arbejde kræver ofte, at jeg forbereder lidt hjemmefra og ligeledes at jeg nogle gange arbejder videre når jeg kommer hjem. Denne opgave klare jeg let ved hjælp af min USB nøgle. Før i tiden var jeg nødt til at have en bærbar computer til arbejdsbrug, som jeg kunne tage med mig hjem. Det lyder måske ikke som et stort problem, men det var alligevel træls og tidskrævende at skulle stille computeren op og pakke den sammen flere gange om dagen. Nu kan jeg blot tilslutte min USB nøgle til min computer på arbejdet, og til min private computer når jeg kommer hjem igen.

Den samme glæde har USB nøglen bragt mine børn. Vi lever efterhånden i en digitaliseret verden, hvor mange ting er begyndt at foregå elektronisk. Det gælder også i mine børns skole, hvor meget af undervisningen efterhånden foregår på computer. Det betyder også, at mange af deres lektier skal laves på computeren og igen medbringes i skolen. Dette problem klare USB nøglen også utrolig let, og så er den let for dem at transportere. De fleste USB nøgler kan let sættes i nøglesnoren, eller anbringes i penalhuset.

Jeg håber at du efter at have læst dette, er blevet klar over, hvad en USB nøgle bl.a. kan bruges til, og hvor meget lettere den faktisk kan gøre meget af det daglige arbejde.