Lave hjemmeside selv

Har du drømme om at lave dine egen hjemmeside? Mange mennesker har en drøm om at lave sin egen  hjemmeside til alle typer af formål. Måske er det enkeltmands-virksomheden der skal promoveren, interessen eller hobby iform af én blog eller skabe sin egen webshop der sælger håndlavede ting. Der er mange muligheder, dog støder mange panden imod en mur idet at kendskabet til at lave sin egen hjemmeside er begrænset og derved virker uoverskuelig. Måske er WordPress løsningen til dig, som drømmer om en hjemmeside.

Hvad er WordPress?

WordPress blev lanceret i 2003 og har siden deres opstart hurtigt blevet ét af de mest benyttede web-baseret software programmer til at lave sin egen hjemmeside. Web-baseret betyder selvfølgelig at du har adgang til alle din hjemmeside-filer/data, blot du har en computer og én internet adgang. Dette gør WordPress yderst bekvemt i og med at fleksibiliteten er øges. Fik vi iøvrigt nævnt at WordPress er gratis? WordPress softwaren er gratis og kan benyttes af alle. Udover at softwaren er gratis findes der et utal af hjælpemuligheder på nettet. På Youtube kan man se tutorials om hvad som helst. Lige fra hvordan du downloader WordPress themes til integratopn af plug-ins. Derudover, er der masser af eksterne hjemmesider som tilbyder hjælp, for hvis du står med en problem omkring dit WordPress theme så er der med garanti andre der også har. Der findes et hav af plug-ins som kan integreres med din WordPress hjemmeside. Der sidder nemlig udviklere verden over og laver plug-ins efter dine behov. Disse plug-ins kan enten fås gratis eller mod en mindre betaling.

Hvad er WordPress themes?

I starten fik vi nævnt hvor nemt det kan være at benytte WordPress. Og, hvorfor er det så det? Jo, WordPress har grafikkere (både interne og eksterne) til at lave såkaldte themes til deres software. Det vil sige, at den gratis WordPress software kan kobles sammen med et theme. Disse WordPress themes, er altså grundstenen i at bygge din hjemmeside for, alt du skal gøre er nemlig at finde et theme som du synes passer til dine drømmer, ønsker og behov.

Der findes rigtig mange forskellige WordPress themes og til mange forskellige formål. Nogle af de store udlandske portaler har mere end 6.000 themes (både WordPress, HTML og Joomla) hvilket gør det svært og til tider uoverskueligt at finde netop det WordPress theme som matcher ens krav. Derfor har vi hos Themefinder fundet nogle WordPress themes som er sorteret og kategoriseret efter udvalgte formål. Eksempelvis har vi Themefinder kategoriseret alle themes udfra om det er til; Mode, Virksomhed, Blog, Webshop, CV eller Portfolio. Derudover, er alle themes farvesorteret så man finde et theme efter, eksempelvis farven sort, rød, blå, hvid eller grå. Og, hvis det specifikke WordPress theme findes i flere farver kan man live via Themfinder se farverne skifte på det specifikke theme.

Alt i alt, er Themefinder et sted hvor du kan finde inspiration til dit næste WordPress theme. Vi udvider hele tiden med nye themes og mangler der et theme er vi altid interesseret i at høre fra dig. God jagt 🙂

[author] [author_image timthumb=’on’]http://www.gode-hjemmesider.dk/wp-content/uploads/pic3.png[/author_image] [author_info]Mads Lehnert fra Themefinder har skrevet denne artikel til Gode Hjemmesider. Besøg hans hjemmeside og læs meget mere om emnet der.[/author_info] [/author]