Robotplæneklippere hjælper de ældre

At klippe græs er ikke nødvendigvis noget alle synes om. Nogen kan godt lide det, hvorimod andre hader det. Det er umiddelbart de to holdninger man kan finde. Der er dog også en tredje holdning. Det er nemlig dem, der slet ikke er i stand til at klippe græs længere. Her er der primært de ældre. Det er nemlig hårdt fysisk arbejde at klippe græs, selvom man måske ikke tænker over det. Man skal skubbe plæneklipperen, som er ret så tung. Man skal bøje sig ned efter opsamleren og bære den om til enten kompost eller affaldssæk. Selv hvis man sidder på en havetraktor, så kan det godt være hårdt og det er langt fra alle hvor det er muligt at selv klippe græsset. Nu er der heldigvis en løsning, der kan komme mange mennesker til gavn: Robotplæneklippere.

Hvad er en robotplæneklipper?

Det lyder måske lidt fremtidsagtigt eller måske tænker du på de ”dumme” plæneklippere der kører ind i træer hele tiden. Sådan er det slet ikke længere. Teknologien udvikler sig hele tiden og en robotplæneklipper er nu næsten lige så effektiv, som hvis du selv skulle gå rundt i haven. Den fungerer således, at den har et væld af forskellige sensorer, som så kan fornemme hvilket underlag den kører på, om der er noget i vejen såsom et træ eller en sten, og om den er på vej ud over en kant. Alt dette kan den opfange og så planlægge en rute efter det. Den kører på batteri og kan selv sørge for at køre i sin ladestation, så den aldrig løber tør. Man kan endda programmere dem til at de f.eks. kun kører om natten eller i bestemte tidsrum, så du aldrig bliver forstyrret af den. Det er alt sammen ting der er til stor gavn for ældre, der nu ikke længere skal bekymre sig om at få deres have passet.

Samtidig er der efterhånden kommet et meget stort udvalg af robotplæneklipperne. Så der stort set kan fås noget for enhver pengepung og ethvert behov.