Vi rejser i vores otium

Da min kone og jeg for godt tre år siden valgte at gå på pension på samme tid, var vi i den magelige situation, at vi begge i mange år havde haft gode pensionsordninger, så vi havde udsigt til en pensionisttilværelse uden økonomiske problemer.

Og sådan blev det også fra en start, men ingen af os havde tænkt nærmere over, at vi et lille års tid efter vores pensionering var færdige med at afbetale kreditforeningslånet på vores hus, så da den situation opstod, var vi pludselig i den situation, at vi oplevede en stigning i vores månedlige rådighedsbeløb på over 7.000 kroner, så vi var faktisk ikke i stand til at bruge alle de penge, der røg ind på kontoen hver måned.

Det blev starten på, at vi begyndte at opfylde en mangeårig drøm om at rejse en masse. Sidan da har vi været på fire eller fem ferier pr. år, og vi har nydt det i fulde drag. Og i løbet af de få år er det næsten blevet en hobby for os at holde forholdsvis billige ferier, for så er der jo råd til nogle flere af dem.

Det startede med, at min kone på nettet fandt nogle billige flybilletter til Paris, så vi valgte at tage af sted med få dages varsel. Det var fjerde gange, vi besøgte den franske hovedstad, og vi nød storbyferien i fulde drag.

Forrige vinter besluttede vi så at holde tre ugers ferie i Thailand, men der var ikke nogen af de færdigpakkede charterrejser, der tiltalte os, så i stedet købte vi selv to flybilletter til Thailand og ventede med at finde et hotel i Bangkok, til vi kom der over. Efterfølgende rejste vi rundt til forskellige destinationer i Thailand og havde en dejlig ferie.

Det havde vi bestemt også, da vi sidste år valgte at opfylde en gammel drøm om at køre rundt i en lejet bil og udforske det vestlige USA. Vi havde begge i årevis ønsket at se Grand Canyon og aflægge besøg i Las Vegas og Los Angeles. Så vi søgte på nettet efter billige flybilletter til USA og fandt også nogle, der passede til vores planer. Dem fandt vi her: http://www.rejsepriser.dk/flybilletter/usa/

Vi havde en helt uforglemmelig ferie i det store land, og det bliver helt sikkert ikke sidste gang, vi vælger at bruge penge på en ferie i USA.

Et par af vores venner, som også er gået på pension, solgte sidste år deres hus og brugte nogle af pengene på en ferielejlighed i Alanya på Tyrkiets sydkyst, så de er konstant på udkig efter billige flybilletter til Tyrkiet, så de kan udnytte deres investering bedst muligt. De køber nærmest altid via denne hjemmeside: http://www.rejsepriser.dk/flybilletter/tyrkiet/

Vi vil dog hellere rejse forskellige steder hen og har derfor fravalgt at købe en feriebolig i udlandet, selv om vi har flirtet med tanken. Vi foretrækker faktisk storbyferier, og vores næste rejse om en måneds tid går til London, og for et par dage siden købte jeg via nettet vores flybilletter til London ( her ), hvor vi så tager over og finder et velbeliggende hotel inde i city.