Hvad koster en begravelse

Det er nu sjældent kedeligt at være advokat, for man får fra tid til anden nogle temmelig kuriøse sager til behandling. Sådan en noget speciel sag havde jeg faktisk i sidste uge, da jeg blev kontaktet af en kvinde, der ønskede at retsforfølge en begravelsesforretning, fordi hun følte sig snydt af regningen for arbejdet i forbindelse med begravelsen af hendes far.

Jeg havde et møde med kvinden for at høre hendes version af historien, og dagen efter et møde med både hende og begravelsesforretningens indehaver.

Det gik hurtigt op for mig, at der nok var noget i forhold til aftalen mellem hende og begravelsesforretningen, som hun havde misforstået.

Hun lagde vægt på, at forretningen annoncerede med en fast pris på begravelse (Hvad koster en begravelse), og så havde hun bare regnet med, at regningen så ville lyde på det pågældende beløb. Men hun havde til begravelsen af sin far valgt en kiste, som prismæssigt nok adskilte sig fra den standard, begravelsesforretningen havde i forhold til den faste pris. Hun havde også ladet forretningen sørge for en bårebuket, hvilket heller ikke hører med i den pakke til fast pris, som den pågældende bedemandsforretning tilbyder.

Min klient var temmelig stædig med hensyn til sit synspunkt om, at hun var blevet snydt af forretningen, for hun mente ikke, at hun havde fået ordentlig besked om, at hendes valg af kiste og bårebuket ville betyde en højere pris på begravelsen.

Det endte dog med, at jeg fik overtalt hende til ikke at udtage stævning mod forretningen, for hun ville næppe kunne vinde sagen. Jeg kan kun anbefale at benytte professionelle og hæderlige bedemænd som for eksempel disse bedemænd i Odense: http://www.afsked.dk/