Mus og håndled

Hver eneste dag arbejder jeg ved en computer. Jeg arbejder i Office og bruger også en del applikationer til grafisk arbejde. Det bliver til mange kliks med musen, og det kan jeg mærke. Selvom jeg er ret god til at holde de pauser, jeg skal for at få øjnene væk fra skærmen, så jeg ikke får hovedpine, eller sidder og spænder for meget, så kan jeg altså godt mærke, at jeg alligevel spænder i højre arm. Det er den mus, jeg har, som gør, at jeg kan mærke, at underarmens muskler er helt hårde.

Ergonomisk mus

Min mus er godt nok en af de, der ergonomisk udformede nogle, man kan få. Den var ikke billig, og den har mange knapper og et hjul til at scrolle med. Men det til trods, så er jeg ved at udvikle en arbejdsskade. Smerten sidder nemlig ikke længere kun i underarmen, den er ved at bevæge sig op over skulderen og ind i nakken. Jeg skal have gjort noget ved det.

Roller Mouse?

En ven, jeg har, som også arbejder på sin computer i mange timer, har anbefalet mig, at jeg køber en mousetrapper / Rollermouse. Det er en anden slags mus, hvor man bruger begge hænder. Den ligger i forlængelse af tastaturet, så den ligner faktisk et tastatur uden bogstaver på! Min kammerat har købt én, og han fortæller mig, at den er rigtig god for ham. Smerten i hans håndled er væk.

Jeg har nu overvejet i noget tid, om jeg skal købe en mousetrapper. Min beslutning er, at det vil jeg gøre. Mit problem er bare, at jeg ikke ved, hvor jeg kan finde sådan én. Min ven havde købt sin i en forretning, der sælger kontorartikler i udlandet.
Det betyder, at jeg er nødt til at klikke med min nuværende mus, når jeg leder på internettet efter en mousetrapper, jeg kan købe her i landet.