Professionelt facadestillads

Her i ejendommen har vi fået påbud fra kommunen om, at vi skal vedligeholde bygningens facader. Det er en fredet ejendom, og den skal holdes vedlige efter alle mulige retningslinjer. Det har ført til lidt postyr i ejerforeningen, fordi der vil komme nogle ekstra omkostninger. Men vi har fundet en god bank, som vil give os et lån til at dække omkostningerne med på meget favorable vilkår. De fleste ejere har givet deres tilsagn om, at de godt vil give os fuldmagt til at optage lånet. Vi har dog et par ejere, som volder os lidt problemer. Den ene er meget mistænksom. Han har spurgt os 4 gange, om han kan være sikker på, at der ikke er noget lusk i det. Om han kan være sikker på, at vi vælger det bedste tilbud på renoveringen og den slags. Lidt irriterende. Vi er jo forpligtigede til, at alt skal være synligt og tilgængeligt for alle, så han burde vide, at ja, naturligvis vil vi vælge det bedste og mest favorable tilbud for alle. Naturligvis er der ikke noget lusk nogen steder.

Lille murer

Den anden er en lille, selvstændig murer. Det går vist ikke så godt med hans forretning. Han har tilbudt os at udføre nogle af arbejderne for os. Men han vil ikke sende os et tilbud. Og vi kan ikke bare godtage, at han arbejder gratis for os for at undgå at betale sin del af lånet. Han er ret sur. Vi har fortalt ham, at vi gerne vil forsøge at få ham ind i en samarbejdsaftale med den entreprenør, vi vælger, når vi har evalueret tilbuddene, så han eventuelt kan arbejde lidt ekstra her for dem. Det er han ved at overveje lige i disse dage. Men han har også spurgt os, om vi ikke vil leje, vil leje et stillads fra ham. Han har jo sit ejet. Det er et lille et, som slet ikke dur til den opgave. Det har vi måttet sige blankt nej tak til. Det er ikke så sjovt at møde ham. Han blev nemlig rigtigt sur over det.

Stort facadestillads

Vi har forklaret ham, at vi har brug for et stort facadestillads, som kan nå helt op til 5. sal. Det kan hans ikke. Vi har også forklaret ham at leje af stillads, er den del af tilbuddet, som vi får fra entreprenørerne. Vi kan ikke hakke tilbuddet i stykker og stumper. Det vil kræve alt for meget tid i administration senere hen. Det må han finde sig i.

Vi vælger PHD

Vores diskussioner med ham har været mange, og langvarige. Men i de sidste dage ser det ud, som om han er ved at komme til fornuft. Han forstår godt, at det er en besværlig opgave, og at vi ikke kan – og heller ikke må – dele den op i mindre dele. Han har så sent som i går bedt os om at oplyse ham om, hvilke entreprenører vi inviterer til at give os tilbud. Han vil kontakte dem for at forsøge at få en aftale med dem om at blive underleverandør til nogle af opgaverne, de skal give tilbud på. Jeg tror, vi skal benytte et rigtigt professionelt stilladsfirma som PHD.

Er PHD Stillads landsdækkende?

Ja, firmaet har afdelinger over hele Danmark og udfører opgaver overalt i landet.

Er det kun byggestilladser de har?

Nej, PHD har også industristilladser og mange typer af specielle stilladsløsninger.