At regne den ud

Nå, men altså, når vi nu mere eller mindre frivilligt er blevet sendt hjem fra arbejde, og skal arbejde hjemmefra, så kan vi jo lige så godt få det bedst mulige ud af det. Ud over at der bliver lidt mere tid til at ordne haven – læs: Den tid, vi sparer på ikke at skulle cykle eller køre på arbejde, bliver brugt i haven. Men nu her godt 10 dage efter at vi som nogle af de første blev sendt hjem, er haven faktisk fin. Buskene er blevet beskåret. Skuret er blevet malet op, og jeg har også fået sået de første frø i drivhuset. Der er ikke så meget mere, jeg kan gøre i haven lige nu. Hvad skal jeg så lave? Jeg har arbejdet, og dagene er faktisk allerede blevet meget længere. Om få dage stiller vi over til sommertid. Fedt.

Lysere tider

Jeg tænker, at det vil bevirke, at vi alle sammen begynder at se lidt lysere på tingene. Men det kan virkeligt være svært at få tiden til at gå herhjemme. Så her i familien har vi iværksat flere projekter. Ét er, at vi skal have ryddet op i kælderen. Og på børnenes værelser. Der er en del legetøj, som de ikke bruger længere. Det skal vi have fundet plads til nede i kælderen.

Et andet er, at vi skal have lavet et budget. Det vil være meget rart at se, hvor mange penge vi egentlig bruger hver måned. Og så få luget nogle af de dumme udgifter væk. Vi vil nemlig spare op til en stor gave til os selv. Hele familien. Om det skal være en ny bil eller en lang rejse til et eksotisk land, ved jeg ikke. Så det er også et projekt: Vi skal finde ud af, hvad vi ønsker os som familie.

Skabeloner

Jeg har været inde på nettet for at finde forskellige skabeloner til, hvordan man sætter et godt budget op. Der findes utroligt mange. Jeg har downloadet nogle af dem, der er gratis. De er forholdsvist simple, og det passer mig fint. Vi har også en simpel økonomi her i husholdningen: Hvor meget tjener vi, hvor meget betaler vi og til hvad. Simpelt og nemt. Det sværeste er bare at få et fuldkomment overblik over, hvad vi betaler i lån, forsikringer og abonnementer. De udgifter er jo spredt på flere forskellige konti, vi har.

God gammeldags regnemaskine

Normalt har jeg ikke svært ved at finde oplysningerne frem. Det er bare noget med at gøre det også skrive dem ned. Og så lægge tallene sammen og trække dem fra. Og her er det, at jeg gerne tjekker med en manuel regnemaskine. Ikke fordi jeg ikke er sikker på, at kalkulatoren på min PC ikke kan finde ud af det. Det går bare hurtigere med regnemaskinen.

Jeg er faktisk ikke den store talknuser, men jeg kan se, at vi har nogle abonnementer, som er helt unødvendige. Fx så har vi ikke brug for luksusudgaven til Netflix. Vi bruger jo kun én konto. Så hvorfor skal vi betale for at have mulighed for at se Netflix på flere forskellige medier samtidigt? Der er penge at spare her.