Hawaii er også USA

I virkeligheden er det jo bare en indenrigsflyvning, og den slags er i mange tilfælde overraskende billige i USA, bemærkede min kollega, Lars, da vi talte om hans netop overståede ferie, hvor han sammen med sin kone havde været en tur på Hawaii. Jeg havde spurgt, om det ikke var vanvittigt dyrt, og det havde den samlede ferie jo også været, men det ekstra krydderi med en uges tid på Hawaii havde ikke fordyret den mere, end hvad der var overkommeligt.

Hawaii svigter aldrig

Lars har været på flere rejser til Hawaii i tidens løb, for han har en bror, som bor og arbejder i Los Angeles, og ham besøger han sådan cirka hvert andet år. Og når man først er kommet så langt, er det fristende at tage de cirka fem timers flyvning ud midt i Stillehavet med og nyde den smukke natur på øerne.

Jeg kan godt love dig, har Lars fortalt, at man ved ikke, hvordan en ananas skal smage, før man har prøvet at købe sådan en friskplukket en af slagsen i en lille bod ved landevejen. Så får man den skrællet og skåret ud på stedet, og så sætter man sig med posen med ananasskiver på den nærmeste sandstrand og spiser den friske frugt. Den smag glemmer man aldrig, hævder han.

Han er meget begejstret for de fjerntliggende øer med det tiltalende klima og den ubeskriveligt smukke natur. Næste år skal han igen besøge sin bror, og jeg er sikker på, at det ikke er sidste gang, han rejser til Hawaii.

USA er alt, hvad hjertet kan begære

Nu er USA jo meget andet end lige Hawaii, og der er faktisk ingen ende på de oplevelser, man kan få i det helt enorme land. For eksempel er der jo Florida, der også kaldes Sunshine State. Her er vejret reelt altid godt, og den absolutte højsæson er om vinteren, hvor der er maneg turister fra både det nordlige USA og fra resten af verden.

Hvis du overvejer at opleve det store land med de mange kontraster, der byder på alt fra hæsblæsende storbyferie til vidtstrakte skove, bjerge, ørken og den nok så kendte prærie, kan det anbefales at benytte en af de mest kendte eksperter på området til at sammensætte den helt rigtige tur for dig. Det er firmaet Nicks Amerika: https://nicksamerika.dk/ .