Den svære bodeling

Vores datter, Lone, ringede en aften for et par uger siden og fortalte grådkvalt i telefonen, at hendes mand gennem længere tid havde været hende utro, og nu var de enige om, at det var bedst at blive skilt.

Det var en barsk besked, for som bedsteforældre tænker man jo altid først og fremmest på børnene, når et forældrepar skal skilles, og vores to børnebørn er et par perler, som vi holder uendeligt meget af.

Vores svigersøn havde på det tidspunkt allerede forladt deres hus i Randers, for ingen af de to kunne holde ud at være sammen mere. Vi kørte på besøg hos Lone og børnene aftenen efter for at give hende al den støtte, vi kunne.

Brug en advokat til skilsmissen

Vi understregede overfor hende, at hun ikke måtte lade sig tage ved næsen i forbindelse med den forestående bodeling ved skilsmisse (læs om det her), for Lone har i kraft af sit gode job bidraget mindst lige så meget til det fælles bo som hendes mand.

Endnu havde Lone og hendes mand slet ikke talt om bodelingen, men hun var heller ikke til sinds at lade sig snyde, så hun gav os ret i, at hun skulle kontakte en skilsmisse advokat, der kunne varetage hendes interesser i forbindelse med skilsmissen.

Et par dage senere ringede Lone hjem og fortalte, at hun nu havde kontakter en advokat i Randers, som gerne ville påtage sig opgaven for hende. Hun vil gerne beholde huset, så børnene ikke skal rykkes op med rode, som hun udtrykker det, og det håber vi, det ender med.

Gode advokater betyder alt

Der er jo slet ingen tvivl om, at det er afgørende vigtigt for parterne i en skilsmisse at have gode advokater. Og det gælder faktisk for begge parter, for er der seriøse og menneskelige advokater til at udfærdige en god bodeling og hvad der ellers måtte være af betingelser, er det enbetydende med, at begge parter får de bedste betingelser.