På landevejen

I mit job som kørende sælger af udstyr til medicinalbranchen tilbringer jeg meget tid på vejene, da jeg dækker størstedelen af Jylland. I den forbindelse har jeg af og til brug for en overnatning, inden næste dag venter. Hvor jeg tidligere ofte overnattede på forskellige hoteller, har jeg opdaget charmen ved bed and breakfast. I tidens løb er jeg kørt forbi flere skilte, hvorpå der står bed and breakfast eller ”zimmer frei”. En aften besluttede jeg mig for at dreje ind ved et af dem.

Efter en travl dag med møder og mange mennesker er det befriende at indlogere sig på et stille og roligt bed and breakfast. De private overnatningssteder kan du finde både i byen og på landet, hvor sidstnævnte ofte ligger i skønne omgivelser. Efter mine mange ture rundt i Jylland har jeg efterhånden en halv snes favoritter, som jeg benytter fra tid til anden. På flere af dem er der mulighed for at bestille et aftensmåltid for et mindre beløb.

For mit vedkommende startede brugen af bed and breakfast ved lidt af en tilfældighed, men der findes flere websider, der giver overblik over mulighederne i de forskellige landsdele. Her er der også mulighed for reservation, hvilket kan være en god ide specielt i sommermånederne. Her bliver bed and breakfast tit lejet ud på ugebasis, og derfor kan man let komme til at køre forgæves.

I min ferie og fritid har jeg også flere gange benyttet mig af bed and breakfast. Bl.a. sidste sommer, da jeg tog en forlænget weekend i Nordjylland sammen med min kone og børn, hvor vi brugte det som base til at besøge Fårup Sommerland og Nordsømuseet. Vi har også været på festival, hvor vi tog en overnatning på bed and breakfast i stedet for at sove i telt; eller alternativt i et shelter, som flere og flere danskere gør.