Gode råd ved forbrugslån

Når du søger det bedst mulige lån, er det i dag blevet utroligt svært at finde rundt på markedet. Der er utroligt mange forskellige udbydere, og mange bruger termer som forbrugslån på forskellige måder, hvilket kun gør vandet endnu mere mudret. Herunder kan du finde nogle råd, som kan hjælpe dig med at finde det, du søger.

Ved et forbrugslån forstås altid det, at lånet skal gå til forbrug. Dette er selvfølgelig forholdsvist frit defineret, men det betyder meget for, hvad lånet normalt bruges til. Et forbrugslån bruges nemlig typisk til det, du ikke har akut brug for, men som alligevel vil forsøde tilværelsen væsentligt – her er der eksempler som, at du skal låne til en længere rejse, at du skal have nye møbler i stuen, en ny computer eller et nyt køkken. Lån, som er klassificeret som forbrugslån, kan visse steder ala dette være på op mod 300.000 kr, hvilket lader dig samle tidligere lån under en hat, så du kan komme omkring besnærende gebyrer. Via dette er det altså meget frit, hvad du vil bruge lånet til, og det har mange gode muligheder i sig.

Som nævnt ovenfor henvender et forbrugslån sig ikke til en, der har brug for penge akut. Her skal man i stedet bruge et kviklån – find et her. Lånet henvender sig i stedet til dig, der har et godt overblik og kan se, at der er noget, du vil, og som du har brug for et lån til. Dette overblik giver dig gode muligheder for at finde det for dig billigste lån, og det er med til at gøre priserne på forbrugslån endnu lavere, da man så mere effektivt tjekker markedet, hvilket kun gør konkurrence skarpere.

For at finde det lån, der passer til dig, skal du først kigge på de forskellige institutter. Typisk vil lånet billigst kunne tages ved en ganske normal bank, men det er ikke altid tilfældet, da flere internetbaserede banker er begyndt at komme godt med på banen. Måden, du vælger mellem de forskellige steder på, er ved det først at betragte de krav, som stilles. De typiske krav handler om en speciel alder og en god økonomi. Det er derfor, man ikke sædvanligt kan tage et forbrugslån, hvis man er på RKI. Dette kan visse steder dog godt lade sig gøre – men så kommer du også til at betale meget ekstra for det.

Når du har fundet de steder, hvor du dækker kravene, skal du have styr på lånets størrelse. Der meget stor forskel på, hvor meget du kan låne, hvor nogle institutter specialiserer sig i relativt mindre lån (< 20.000 kr), mens andre er mere til de store (100.000 kr <).

Efter igen at have sorteret skal du så nu til det mest afgørende og faktisk overraskende lette trin: du skal finde det for dig billigste lån. Dette gør du ved at kigge på den såkaldte ÅOP – den årlige omkostningsprocent. Ved hjælp af denne kan du se fuldstændigt hvad lånet kommer til at koste dig om året , hvor der ingen måde er at skjule noget som helst for dig på. Find det sted, der har det laveste ÅOP af de udvalgte og voila! – du har det for dig bedste lån!