En biopejs skaber hygge uden lige

Biopejse er bruger- og miljøvenlige pejse, der skaber hygge i hjemmet. De rolige flammer skaber ro og lys helt uden at udsende farlige gasser eller gifte. Biopejsene kan placeres i samtlige rum, hvor der er mulighed for at lufte ud. Det betyder derfor også, at du godt ville kunne have en biopejs i mindre rum, så længe der stadig er udluftningsmuligheder. I modsætning til de traditionelle brændeovne skåner biopejsene miljøet, og der er samtidig ingen store installationer forbundet med disse. Med en biopejs kan du placere pejsen, hvor du vil og nemt og hurtigt sætte gang i de rolige flammer.

Biopejsene har også en stor fordel i forhold til de traditionelle pejse, når det gælder indretning. Hvor de traditionelle pejse står fast, der hvor de placeres første gang, har du med biopejsene en unik mulighed for at rykke rundt og ændre i rummet, efterhånden som du får nye indretningsideer. Bytter du rundt på rummene, eller rykker du blot rundt på lidt møbler, kan biopejsen altså bare flyttes med og placeres, så den passer til den nye indretning. Derudover har du også mulighed for at tage biopejsen med ud på terrassen.

Et godt alternativ
En biopejs er et glimrende alternativ til de traditionelle brændeovne, da der er inkluderet afgørende fordele, som du ikke finder ved de traditionelle brændeovne. Først og fremmest brænder biopejsene på bioethanol. Det betyder, at du slipper for røgslør i stuen samt brændehentning og en masse rengøring. Samtidig er det heller ikke nødvendigt med en skorsten eller store installationer, da pejsen blot kan sættes op, hvor du gerne vil have den.

Om du ønsker en pejs, der skal stå på gulvet eller hænge på væggen er helt op til dig. Udbuddet er stort, og mulighederne er derfor mange. Uanset hvad du vælger, vil de rolige flammer til enhver tid skabe ro og hygge i dit hjem. Biopejsene er dog ikke beregnet til at kunne opvarme hele dit hjem. Det er derfor vigtigt, at du også bruger anden opvarmning om vinteren for at kunne varme dine stuer op. Alligevel vurderes det, at biopejsene i et 20 kvadratmeter rum kan varme rummet tre-fire grader højere op, end rummets almindelige temperatur.

Biopejsene er yderst brugervenlige, og de er derfor meget nemme at betjene. For at starte pejsen hælder du blot en smule bioethanol på og tænder med en langhalset lighter. Kort tid efter vil du have varme og hygge i dit hjem. Bliver der for varmt, kan du blot nedjustere varmen en smule eller slukke helt. Skal du tænde for den igen, er det dog vigtigt lige at lade den stå og afkøle et kvarters tid, inden du igen sætter gang i pejsen.

Da pejsen brænder på bioethanol udskiller den ikke nogen form for giftige gasser. I stedet skal du tænke pejsen mere som et stort stearinlys, der blot optager lidt ilt fra rummet, hvorfor det også er vigtigt at have vinduet på klem eller lufte ud. Grundet bioethanolafbrændingen er pejsen altså meget miljøvenlig, og slutproduktet af flammen er kun en lille mængde vand.

Der findes mange upålidelige biopejse på markedet, der ikke er sikkerhedsgodkendt. Det er derfor langt fra uden betydning, hvor du køber din nye pejs. Bioburn går udelukkende efter pejse, der er testet og godkendt, og du kan derfor føle dig sikker, når du køber din nye biopejs her. Du kan se deres pejse lige her: www.bioburn.dk