Datacentre- en optimal løsning

Når du står med en stor virksomhed, står du med en masse muligheder. Du kan investere, du kan engagere dig i forskellige projekter. Du står generelt i en rigtig god situation. Dog melder der sig flere udfordringer og problematikker i forbindelse med en udvidelse af sin virksomhed. Jeg vil fokusere på en af de IT relaterede problematikker der opstår i en stor virksomhed. Et stort firma kræver en stor IT afdeling også kaldet en stor IT infrastruktur. Og en sådan kræver en større logistisk udvidelse. Der skal naturligvis være plads til alle de ny indkøbte server, routere og alle de ting, der skal til for at udvide sin IT afdelin. Det kan være svært at finde ekstra plads, da de fleste firmaer allerede udnytter alle kvadratmeter optimalt. Så kan det være, at man skal investere i ny ejendom eller leje lokaler. Det er endnu en udgift til listen. Så skal man have nyt personale eller øge sine eksisterende ansattes timeantal. For der skal være folk til at kunne vedligeholde og overvåge maskineriet døgnet rundt. Det hele kan gå op i røg og flammer, hvis der bare opstår en enkelt overophedning. Derfor skal der være mennesker til at skride ind. I forbindelse med overophedninger skal der også være fokuseret på brandsikkerhed, det skal være godt nok være i orden. For at undgå overophedninger, skal man også investere i klimaregulerende instrumenter såsom aircondition eller klimakontrol, igen en udgift man skal tage stilling til. Så er der endnu et aspekt af sikkerheden, den fysiske sikkerhed skal også være på sit højeste. Skabene skal kunne låses optimalt, de skal være tykke og generelt sikre. Dine maskiner på ingen måde være i fare for at blive beskadiget. Måske skal man også kaste penge efter at få hyret nogle vagter? Det er trods alt fundamentet for din virksomhed, der ligger i disse maskiner. De skal beskyttes og sikres utrolig godt, der må ikke være den mindste sandsynlighed for at de kan gå i stykker. Så der er altså rigtig mange ting, man skal være opmærksom på i forbindelse med en stor IT infrastruktur.

Eksterne datacentre

datacenter

Man kan undgå alle ovenstående mindre behagelige udgifter, som man skal tage stilling til. Det er naturligvis i de fleste firma ejeres interesse, at spare penge og tid. Det kan man gøre, ved at benytte sig af et eksternt colocation datacenter. Det betyder lidt mere forenklet beskrevet, nogle lokaler hvor du opbevarer dit IT. Herfra kan dine ansatte så fjernstyre og kontrollere maskinerne, mens de bliver opbevaret i eksterne lokaler.

Datacentre tilbyder optimal sikkerhed og beskyttelse i forhold til dit udstyr. Der er aflåste skabe og vagter der kontrollerer bygningen. Desuden er dit IT under konstant overvågning af nogle autoriserede teknikere, som også vedligeholder og kontrollerer maskinerne. På den måde er du altså fri for at dine egne ansatte skal bruge tid på sådanne opgaver. Det giver dem mere tid til at fokusere på deres reelle arbejde. Så du sparer altså penge, og optimerer dine ansattes arbejdstid. Hvad har du at tabe?

Læs mere om datacentre her