Køb af autostol i England

Hvorfor skal man give fuld pris for en autostol, når man kan spare op til 40 procent?

For rigtig mange vil det være muligt, at spare op til 40 % på deres autostol, hvis de vælger, at købe den i England. Det er derfor også lidt mærkeligt, at ikke flere danskere har valgt, at købe deres autostol i England. Men der er selvfølgelig flere ting der kan spille ind.

I England er der kun 5% moms på autostole, hvilket er med til at gøre autostolene ekstra billig i forhold til Danmark. I Danmark er der dog indført en regel, der gør, at hvis en webshop omsætter for mere end 280.000 kr til Danmark, skal webshoppen opkræve dansk moms på 25%.

Det betyder, at de priser du ser på engelske webshops, måske ikke er det du ender med at betale. Men der er stadig masser af penge, at spare selvom du måtte betale 25% i moms.

Kvaliteten er den samme

Mange danskere har den opfattelse, at produktet nok er dårligere når det er meget billigere. For mange forældre er deres barns sikkerhed det vigtigste og derfor vil man ikke gå på kompromis med sikkerheden.

Der er dog heller ingen grund til, at autostolen skulle være af dårligere kvalitet bare fordi den er købt i England. Mange af de autostole der bliver solgt i Danmark, bliver nemlig også solgt i England. Det vil sige, at man kan købe nøjagtig den samme autostol i England, som i Danmark, bare billigere.

Hvis du ikke tror på, at der kan være så mange penge at spare ved, at købe sin autostol i England, bør du tage et kig på disse 3 eksempler:

Römer King Plus koster 1189 kr. i England, mens den koster 1599 kr. i Danmark. Det er således en besparelse på 25%

Römer Duo Plus koster 1312 kr. i England, mens den koster 2295 kr. i Danmark. Det er således en besparelse på 43%

Römer Kidfix koster 872 kr. i England, mens den koster 1395 kr. i Danmark. Det er således en besparelse på 37%

EU samarbejdet

Mange frygter også, at handle i England pga. told og skat. Det skyldes dog udelukkende, at man ikke er sat helt ind i reglerne, hvilket de færreste er. Der bliver nemlig ikke pålagt gebyrer på ens varer man køber i England, når de skal ind i Danmark.

Det skyldes at både Danmark og England er medlemmer af EU. EU dikterer at alle lande der er medlemmer af EU skal kunne handle frit imellem hinanden. Det er derfor rigtig, at der ville blive pålagt told hvis man handlede med et land der ikke er medlem af EU fx Norge eller USA, men ikke England som er medlemmer af EU.

Nye EU regler gør også, at alle kunder der handler i EU har 14 dages returret. Det betyder at man indenfor 14 dage kan returnere sin vare, hvis man ikke har brudt emballagen. Det vil sige nøjagtig samme vilkår som hvis du havde handlet herhjemme.

Det skal du være opmærksom på

Inden du køber en autostol i England, bør du sætte dig ind i autostol reglerne, så du ikke køber en forkert stol.

Der er alligevel nogle ting man bør være opmærksom på, når man handler i England:

Prisen er opgivet i pund

Prisen vil normalt være opgivet i pund på de engelske sider. Det er dog vigtigt, at man sørger for, at tjekke kursen inden man handler.

Levering

Det er vigtigt, at sikre sig, at webshoppen leverer til Danmark. De fleste kan godt overtales, men der findes stadig nogle få, der ikke gør. Du skal selvfølgelig også sikre dig, at varen er forsvarligt indpakket og helst beskyttet med masser af bobleplast!