Husker kun min skoletid og min kernelæder skoletaske godt

Jeg kan huske fra dengang jeg var der, hvor min far altid sagde til mig – Den gang jeg var var, der var det hårdt at gå i skole, og ungdommen som dig har det alt for let i dag. Jeg kan huske at jeg tænkte for mig selv, at sådan vil jeg aldrig nogensinde selv blive. Grunden til at jeg ikke have lyst til det var, at jeg altid bare tænkte ved mig selv da jeg var barn, alt min far vist ikke helt kunne huske hvordan det havde været for ham den gang han gik i skole.

Jeg husker som sagt kun min skoletid for noget godt, og hver morgen der tog jeg min kernelæder skoletaske i hånd, og så gik jeg til skole. Ja det kan måske lyder lidt underligt i dag, men den gang var der ikke noget der hed skolebil eller at man blev kørt i skole, som man ser rigtig meget i dag. Nej jeg gik de 5 kilometer i til skole, og det var både vinter og sommer, i godt og dårligt vejr. Nu er der måske nogen der sidder og tænker, jamen hvorfor cyklede han da ikke bare til skole. Det kan jeg som godt fortælle dig. Den familie jeg kommer fra, der var ikke mange penge til rådighed, så der var faktisk ikke penge til en cykel, og der var heller ikke penge til en ny kernelæder skoletaske, så derfor passede vi rigtig godt på vores ting. Min far arbejdede som daglejer, og min mor var hjemmegående, og det betød med andre ord, at min far ikke viste om han havde arbejde dagen efter. Hver morgen tog han ned på havnen sammen med alle de andre mænd, og der stod i de kø og var der arbejde så kunne han komme rigtig sent hjem, og var der ikke arbejde som der ikke var nogle dage – Så kom han tidlig hjem igen, og så var min mor ked af det, for hun var klar over, at han få ikke få penge den dag.

Når jeg tænker tilbage, så var der utrolig mange positive timer oppe i skolen, og det var også selv om at man blev straffet med spanskrøret hvis man ikke havde forbedret. Så den gang var der ikke noget med, at han fik skrevet i kontakt bogen hvis man ikke havde lavet lektier, nej der var bare kontakt betaling for man få ti slag bag i hver gang. Det kunne virkelig få en til at forbedre sig meget bedre til næste time. I dag har jeg også ladet mig fortælle, at der har børn ikke alle deres skolebøger med hjem, de ligger i skolen. Sådan var det heller ikke den gang jeg gik i skole, for der havde jeg alle de bøger med som jeg skulle bruge i min kernelæder skoletaske, og det kunne godt være tungt at gå med frem og tilbage til og fra skole. Det var der ikke noget at gøre ved den gang, for sådan var det bare.

Det kan måske godt lyde som en hår skolegang jeg har haft, men jeg tror faktisk det var meget sundt for os at opleve det, for et kan godt være at vores skolelære var hård, men det var ligesom tiden den gang, og jeg har jo på ingen måde taget skade af det.