Gilleleje

Hvis du ikke har været i Gilleleje om sommeren (eller foråret), er du gået glip af det, jeg ikke vil tøve med at kalde indgrebet af dansk sommer og hygge! Der er ubegribeligt hyggeligt og sommerligt i og omkring Gilleleje, og det har da også fået et hav af danskere til at søge dertil, når sommeren står for døren. Nogle vil sige, at der er kan være en smule elitært i Gilleleje om sommeren, fordi mange mere velbeslåede københavnere ynder at komme der. Men det er altså noget sludder – Gilleleje er for alle.

Sommerhuse i Gilleleje

Der er naturligvis et rigt udvalg af sommerhuse i og omkring Gilleleje – det ville jo være unaturligt andet. Og mange af dem kan lejes – og nogle af dem kan købes. Faktisk er der rift om at købe sommerhus i Gilleleje grundet områdets enorme popularitet.

Naturligvis er det muligt via diverse mæglere at finde sit kommende fritidshus i Gilleleje, men der er også en anden og reelt billigere mulighed. Men nok om det lige nu. Skal du på en ferie, skal du jo bruge penge, og det med at betale for en ferie kan du læse mere om her: https://trygt.dk/raad-til-ferie

 

Gilleleje er fyldt med historie

Vidste du for eksempel, at Gilleleje var en af de helt store “udskibningshavne” for jødiske flygtninge, der skulle over sundet til Sverige under 2. Verdenskrig? Nej, vel? Men det er faktisk sandt. De lokale fiskere – byen er nemlig et gammelt fiskerleje – forestod transport af over 1.000 jøder på flugt dengang.

Havnen i Gilleleje er stadig fyldt med liv i dag – men nu er der ikke erhvervsfiskeri mere. I stedet er der et hav af restauranter og små listige steder, der betjener de mange sommergæster.

Udenfor sæsonen er byen – i lighed med andre lignende byer i Danmark – noget mere stille. De lokale samler kræfter til næste sæsons store rykind. Og faktisk er de lokale kendte for at være særligt gæstfrie, hvilket er endnu en god grund til at overveje køb af sommerhus i netop Gilleleje.

Havnen i Gilleleje:

 


View Larger Map

Der ser jo skønt ud, ikke? Har du været der? Og hvis du har – hvad synes du?