Håndboldpiger i kostumer

Der er en fantastisk god opbakning til det kvindelige håndboldhold her i vores forholdsvis lille by. Pigerne har klaret sig langt over forventning i flere sæsoner i træk, og for nogle få uger siden skete det, vi her i byen nærmest betragter som et mirakel, nemlig at holdet sikrede sig oprykning til landets bedste række.

Det har skabt en helt euforisk stemning i byen, som i kraft af håndboldkvindernes indsats for alvor er kommet på Danmarkskortet. Men der er bestemt også en smule nervøsitet at spore, for hvis man skal være realistisk, bliver det en stort set umulig opgave for holdet at bevare pladsen i den bedste række, for klubben har ikke hidtil været rigtigt professionel. Det er lykkedes for at skaffe tilstrækkeligt med sponsorindtægter til, at nogle få af spillerne er halvprofessionelle, men der skal helt sikkert forstærkning til holdet, hvis det skal klare sig i ligaen.

Men det er en meget aktiv klub på det administrative plan, og her forleden fik jeg og de øvrige forretningsdrivende i byen syn for sagen, da vi med posten modtog en opfordring til at øge vores sponsorbidrag mod til gengæld at få yderligere eksponering.

Og den opfordring har klubben gjort meget ud af. Der var et lille hæfte med en masse billeder af håndboldpigerne i forskellige situationer, og der var ikke tale om situationer fra håndboldbanen. På alle billeder var piger iført forskellige flotte og alligevel billige kostumer, og der var en morsom og passende tekst til hvert af billederne.

Formålet med den fikse brochure var selvfølgelig at vise, at håndboldholdet er i stand til at tiltrække sig opmærksomhed – også til sponsorerne – på andre måder end ved at vinde håndboldkampe.

På et af billederne var fire af holdets piger iklædt tyroler kostume, som vistnok skulle sende et signal om, at det jo altså ikke er et hold fra en storby, der er tale om, men et hold fra et landligt miljø. Du kan se den slags tyrolerkostumer her: http://gozmo.dk/shop/tyroler-beerfest-17c1.html

 

Pigerne så virkeligt søde ud, men også en anelse bondske i deres fine dirndl-kjoler, og de havde tydeligvis paryk på, så de alle lignede frisk, blonde bondepiger.

På et af de andre billeder optrådte hele holdet i en lettere vovet påklædning, men man var bestemt ikke gået over stregen og havde evnet at holde sig til det pikante og undgå det vulgære. Piger var iført nogle udfordrende corsager, som bestemt sad nydeligt på de slanke og veltrænede unge kvinder. Hvilken mening, der præcist ligger bag det billede, er jeg ikke helt sikker på, men det er formentlig meningen at sende et signal om, at håndboldpigerne er parate til at gå langt for at fuldføre det projekt, de nu er i gang med.

Det udsendte materiale til os potentielle sponsorer har været ivrigt diskuteret i byen, men det har nu ikke vakt forargelse. Og uanset hvor frække kostumer, piger bliver vist frem i, så er der fortsat masser af vilje til at bakke op, så klubben skal nok få hentet nogle ekstra sponsorkroner, så graden af professionalisme kan blive hævet, hvilket som sagt også er tvingende nødvendigt.