Muskatkværn – fra Pegeout, hurtig som en bil

Hvis du er glad for at lave mad, så kender du sikkert også muskatnødden og bruger den af og til i din madlavning. Men så kender du nok også til det besvær der er med at rive den lille, tørrede nød på et rivejern uden at rive dig til blods i processen. En muskatnød er ikke ret stor og svær at holde mellem fingeren, mens man river den på jernet. Der er også et pænt stort madspil involveret, når det kommer til revet muskatnød, for der skal jo været et stykke tilbage af nødden at holde i, og dette stykke kan man ikke rigtig komme til at rive og dermed går det til spilde.

Denne madlavningsmæssige udfordring har franske Peugeot taget til sig og er kommet med en løsning på. Muskatkværnen. Det er nok ellers en anden slags kværne du forbinder med navnet Peugeot og den er altså god nok. Det er samme mærke og firma der fremstiller biler, cykler og andre ting. Mest er Peugeot kendt som bilmærke, men de har altså også specialiseret sig i få, gode ting til køkkenet. Især deres lækre peberkværne i træ kender mange nok efterhånden. Men her er det altså muskatkværnen fra Peugeot vi har fundet hos hjem.dk og valgt at kigge nærmere på.

Egentlig er den meget simpel og fungerer lidt på samme måde som en kaffekværn. Den består af en lille beholder, hvor man putter nødderne ind i og så et håndtag, man drejer på for at kværne muskatnødden. Resultatet er imponerende i det kværnen fra Peugeot kværner muskatnødden helt jævnt og fint, og klar til at komme i maden.

Der findes efterhånden så mange ting man kan investere i til sit køkken, men lige denne er altså noget du vil blive ret så glad for, hvis du bare engang imellem laver mad med muskatnød i. Og i modsætning til andre køkkenting, man kan købe sig fattig i, så er Peugeots muskatkværn ikke så dyr igen. Den kan fås til en pris helt ned til 279 kroner. Denne pris gælder versionen der er lavet helt i acryl, hvor man kan se hele processen igennem dens gennemsigtige ydre.

Investerer man 349 kroner, kan man få en meget flot version af Peugeot-kværnen i chrom og acryl, hvor overdelen er i gennemsigtig acryl og underdelen i blank chrom. Giver man 399 kroner kan man få kværnen i en meget lækker version i træ i én af tre farver: Chokoladebrun, hvid eller naturligt træfarvet.

Måske tænker du: hvad bruger man egentlig muskatnød til? Noget du nok kender, hvor muskatnød er det toneangivende krydderi er bechamelsauce, som man bruger i lasagne, men den lille nød bruges også i stuvninger, spinat- og kartoffelretter, såvel som i konfekt og desserter.

Vi håber at du med denne artikel er blevet lidt klogere på ét af de mere pudsige produkter som bilfirmaet Peugeot fremstiller til markedet for køkkenting. Vi har prøvet den smarte muskatkværn og vil helt klart anbefale den, hvis du ofte laver mad med muskatnød. Den er også velegnet som gaveidé til den madglade.