Forhaven skal hegnes ind

Da min kone og jeg i sidste uge var ude at spadsere en hyggelig aftentur i det gode vejr, kom min kone med en bemærkning om, at Andersen, der bor et par hundrede meter fra vores hus, vist godt kunne trænge til at få malet sit forhavehegn, der oprindeligt havde været hvidt, men efterhånden så lidt forsømt ud. Hvad er egentlig et forhavehegn?

Det kunne jeg kun give hende ret i, og selv om jeg ikke kender Andersen specielt godt, kunne jeg da undre mig over det forsømte havehegn, for resten af haven holder han bestemt meget flot. Han burde have et nyt havehegn!

Pudsigt nok kom jeg forbi Andersens grund et par dage senere, og jeg blev temmelig overrasket over at se ham være i gang med at spule sit havehegn med en højtryksrenser, for jeg mener nu ikke, at sådan et hegn kan have specielt godt af den slags behandling.

Da jeg kom forbi Andersen holdt han en lille pause og hilste venligt på mig, så jeg kunne ikke nære mig for at spørge, om det ikke var ødelæggende for hegnet at bruge en højtryksrenser på det.

Slet ikke, svarede Andersen med et smil, for der er nemlig tale om et pvc hegn, som jo har den fordel, at det aldrig skal males. Det skal bare gøres rent med jævne mellemrum, for der sætter sig selvfølgelig støv og pollen fra træerne på det, men sådan en omgang rengøring tager jo næsten ingen tid, når man spuler det på denne her måde, og det er langt behageligere end at sidde på hug og male, grinede han.