Terapi til par?

Mit ægteskab hænger i en tynd tråd. Sådan synes jeg i hvert fald. Min mand taler ikke med mig om det. Han kører bare på med sin rutine. Jeg forsøger at gøre det samme. Men tankerne kredser hele tiden om skilsmisse. Jeg har det sådan, at jeg på mandage og fredage meget gerne vil skilles. Ja, nu griner du nok. Men det er faktisk rigtigt: Jeg har bemærket, at når ugen starter (mandag morgen), så er det første jeg tænker: ”Åh, Gud, ikke en uge til i denne her rutine med jobs, aktiviteter og pligter. Jeg orker det ikke. Jeg orker ikke på at høre om hans succes, og hvor vellidt han er.”

Trummerum

Og når vi så når hen til fredag, så tænker jeg: ”Endnu en weekend uden eventyr og fest. Intet at glæde sig til. Kun indkøb og ekstra madlavning. Jeg orker ikke, at han beklager sig over at være træt og udmattet efter en lang arbejdsuge.”

Jeg har brugt forskellige, små tricks for at komme ud af rutinen – og væk fra tanken om, at jeg ikke kan holde min mand ud. Jeg tror, at jeg stadig elsker ham. Men helt ærligt: Jeg er ikke længere helt sikker. Jeg kan se nogle sider i ham, som jeg faktisk ikke bryder mig om. Og jeg ved, at jeg ikke kan tale med ham om det. Han nægter at tale om vores forhold. Han afviser, at der er noget galt.

Psykoterapi til par måske?

Jeg har derfor taget et af mine små tricks i brug: Jeg har inviteret os til frokost hos min veninde, som er gift med en kollega til min mand. Jeg har nemlig en plan: Jeg vil høre hendes mening om, at vi kommer i psykoterapi. Det er noget, jeg har tænkt længe over, og jeg har en fornemmelse af, at hun er den eneste, der vil kunne forstå min frustration over rutinen, vi lever i. Netop fordi hendes mand laver det samme arbejde som min.

Jeg har også søgt på nettet efter ”psykoterapi i København til par”. Jeg tror nemlig, at det vil være muligt for mig at redde mit ægteskab, hvis vi begge to kommer i terapi – sammen. Det vil måske være svært for min mand. Og det vil være svært at planlægge det, fordi han har de her skiftende arbejdstider. Men det må være muligt. Både at få det planlagt og at få overtalt min mand til at komme med mig i terapi. Dem her ser lovende ud: https://healthyyou.dk/psykoterapi/

Håber det bedste

Jeg vil nødigt true ham, så det er derfor, jeg vil tale med min veninde. Hun og hendes mand har et godt og spændende liv. Jeg vil gerne vide lidt mere om, hvad det er, de gør, så deres ægteskab overlever. Og jeg håber virkeligt, at hun vil fortælle mig om det. Og måske vil hendes mand være en engel og sige til min mand, at han skal høre på mig? Jeg ved nemlig, at de var i terapi sammen for nogle år siden. Dengang var min veninde meget frustreret over sit ægteskab. Men de kom igennem den svære periode, som vi er i nu.