Dykning i Thailand

Af og til spekulerer jeg på, om vores søn Nick nogensinde kommer videre med sit jurastudium, som han begyndte på for tre år siden. Han var egentlig godt tilfreds med sin tilværelse som studerende, og han fulgte også fint med i de semestre, han skulle gennemføre, men pludselig kom en tilfældighed i vejen, og han valgte at holde en pause fra studierne.

Det var et tilbud om at blive guide hos et rejsebureau, der lokkede Nick væk fra universitetet for en periode. Rejsebureauet søgte en ung og sportstrænet mand, som kunne fungere som guide på nogle af bureauets aktive rejser til Fjernøsten.

Da Nick hørte om den mulighed, var han straks fyr og flamme, for udover ønsket om at blive jurist har han masser af eventyrblod i årerne, og ikke mindst de eksotiske lande i Fjernøsten har i en del år trukket voldsomt i ham. Han har således for surt sammensparede penge i sine sommerferier i gymnasiet været på et par rejser til Thailand med et dansk bureau, hvor han blandt andet tog et dykkerkursus på den anden af de to rejser.

Han valgte at søge jobbet som guide i det pågældende rejseselskab, og det var vistnok det faktum, at han allerede havde bestået et dykkerkursus, der gjorde udslaget, så bureauet ansatte ham. For de stod og skulle bruge en instruktør på dykkerkurser i Thailand, og da Nick allerede havde bestået et grundkursus i dykning, ville det være en smal sag at uddanne ham til instruktør.

En ikke uvæsentlig del af bureauets aktiviteter er nemlig at arrangere dykkerrejser til de egne af verden, hvor vandet altid er behageligt varmt for dykkere. Gennem de senere år er det blevet stadigt mere populært blandt især yngre mennesker at tage på ferier, der omfatter forskellige aktiviteter ved siden af solbadning og forskellige festivitas om aftenen. I den sammenhæng har sådan noget som dykkerferie oplevet en stadigt stigende popularitet.

For Nick har det betydet en chance for en meningsfuld pause fra studierne, hvor han så oven i købet tjener nogle penge, som han kan supplere SU’en med, når han engang vender tilbage til universitetet. For det håber jeg bestemt, at Nick gør, men lige i øjeblikket har han det bogstaveligt talt som en fisk i vandet med sit job som guide. Han nyder det gode vejr og de eksotiske omgivelser i Thailand, og det bliver næppe indenfor det første års tid, at han vender tilbage til studiet.

Men både min mand og jeg under ham de gode og spændende oplevelser, han får masser af i sit job som guide. Hvis man skal tro hans egne beretninger, er han ganske velanskrevet i jobbet og er blevet en populær instruktør i dykning for en masse unge danskere, der vælger en aktiv ferie i Thailand.

Sådan et job har jo en helt automatisk udløbsdato, for det stiller ganske store fysiske krav til instruktøren på disse dykkerkurser, så vi håbet bestemt, at Nick vil holde sig for øje, at det på langt sigt har stor betydning for ham at vende tilbage til studierne.