Væggelus med hjem

Det er efterhånden ikke noget nyt, at man får væggelus med hjem. Nu har vi så også prøvet turen, efter at vi var på ferie i London med et vennepar. Det er næsten ikke til at holde ud, og konen skælder og smælder. Men efter vi har læst en masse om væglus, så er vi efterhånden blevet klar over, at det ikke har så meget med hygiejne at gøre, men mere et spørgsmål om uheld. Det betyder dog ikke, at det er rart at få væggelus bid. Vi har haft katte tidligere, og der kan jeg godt huske, hvordan loppebid føltes. Bid fra væggelus er bare ti gange værre, da det tager længere tid at komme over.

De første væggelus symptomer kom allerede en uge efter, vi kom hjem. Konen hævede op på både arme og ben. I begyndelsen sagde jeg blot til hende, at det måtte værre myg. Men da datteren så også blev skambidt, kunne jeg godt se, at der var noget helt galt, og at vi ikke var de eneste i sengen om natten

Så jeg googlede mig frem til, hvad er væggelus og hvad kommer væggelus fra. Så var det tydeligt, at de var kommet med hjem fra hotellet i London. Heldigvis fandtes der en masse god viden at hente på nettet omkring væggelus.

Det er altid rart, når man kan finde ud af væggelus hvor kommer de fra? Det fortalte den glimrende hjemmeside os alt om. Vi lærte også, at de kaldes mange forskellige navne som sengelus og bedbugs.

Så næste skridt er jo at få sat gang i væggelus bekæmpelse. Vi bor i København og der findes jo et helt hav af skadedyrsbekæmpere, der er villige til at sprøjte gift. Dengang vi boede i Århus havde vi også fået skadedyr. Dengang havde vi mosegrise, men det er jo en helt anden historie og langt lettere at få bekæmpet. Væggelus symptomer er helt tydelige, da man bliver bidt om natten, så når man vågner om morgenen er der bid alle steder på kroppen.

På den fine hjemmeside kunne vi se billeder af væggelus, og så var vi slet ikke i tvivl om at det var væggelus stik. De fleste vækkelus bider tre gange og starter altid hvor de kan komme til. Altså alt hvad der stikker ud under dynen. Nu har vi så fået sat gang i en væggelus behandling, så går der ikke så længe, inden vi er vores problem kvit – håber vi !