Europa rundt med billeje

Jeg vil fortælle om en rigtig god sommerferie som jeg havde sidste år. Grunden til at jeg kommer til at tænke over det nu er, at jeg lige her i weekenden havde en snak med min familie om, hvad vi skulle finde på i år. Vi om alle sammen til at tale om den ferie vi havde sidste år, hvor vi brugte billeje og kørte rundt i Europa.Vi husker alle sammen turen fra sidste år. Vi startede ud ved at tage toget til Flensborg, og derfra havde vi på forhånd bestilt en leje bil, for på den måde kunne vi få opstillet en drøm vi som familie havde haft i mange år. Vi bor midt inde i København, og vi arbejde eller går i skole ikke særlig langt fra vores bopæl. Eftersom det er forholdsvis dyrt at leje en parkeringsplads, så er det dyrt at have bil, og når man så tænker over hvor lidt vi ville bruge den, så er det slet ikke noget vi har lyst til at gå ind i – Det ville bare være alt for dyrt. Desværre så betyder det jo også, at vi ikke har mulighed for at komme på køre ferie selv, hvilket vi ellers har haft en drøm om. Vi har derimod altid taget på ferie, hvor vi er tager ud i lufthavnen, og så hurtig videre ned i varmen. Det betyder jo bare desværre, at vi ikke oplever noget undervejs, og derfor har vi faktisk ikke set eller været i alle de lande der ligger i midten af Europa.

Vi tog på ferie med billeje

Ferie med billejeEn dag kommer min kone hjem, og fortælle hvordan nogen fra hendes arbejde, har lejet en bil i Flensborg, og så taget på ferie på den måde. De havde opholdt sig noget tid i Tyskland, for de havde haft det på samme måde som os, nemlig at de aldrig havde brugt tiden der. De var så kørt videre til den nordlige del af Frankrig, for de havde kun været i Sydfrankrig. Dengang min kone fortale om den tur, der kunne jeg godt mærke, at jeg med det samme blev hel vild med idéen om at tage på ferie på den måde, for så kunne vi opleve meget mere, end det er muligt i et fly. Jeg kunne også høre på min kone, og ikke mindst den måde hun fortalte om turen på, at det også var noget hun havde lyst til at vi skulle prøve. Vi tog ret hurtig en snak med vores børn, om det var noget de også kunne have lyst til at prøve af. Det var det heldigvis.

I weekenden efter, der satte vi os alle sammen ned for at tale om det, for en ting er jo at beslutte sig til, at vi ville tage på køre ferie, og en anden ting er jo at finde ud af hvor vi skulle køre hen. Vi besluttede os ret hurtigt til, at vi også ville prøve at kigge noget mere på Tyskland, for der var ikke nogen af os, der havde været der før. Vi sad og søgte lidt på nettet, og på de billede som vi så, der kunne vi se, at vi kunne finde den helt rigtige stemning i den sydlige del af Tyskland. Der var ligesom når man ser billede fra Tyskland i tv, huse der ligger oppe i bjergene, og med blomster ude foran. Det så vild hyggeligt ud. Vi besluttede os derfor for, at booke et lille hotel der lå oppe i bjergene, og hvor der bare var stille og roligt.

Det var dog ikke det eneste vi havde lyst til, og den store kunst gik nok i virkeligheden på, at vi skulle prøve og begrænse os, for vi havde lyst til meget mere end de 2 ugers ferie vi havde. Vores drømme kunne ikke alle sammen blive til virkelighed, så derfor valgte vi, at det skulle være den sydlige del af Tyskland, og så ville vi en tur til Tjekkiet. Vi havde hørt om den hyggelige stemning der var, udenfor Prag, for der havde vi været. Vi har ofte fløjet til Prag med de billige flybilletter nu om dage – se her: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/tjekkiet/prag/

På vores tur til Prag, der havde vi alle sammen været vild med den kultur der var i landet, og den gode mad og drikke vi fandt. Vi valgte at tage til den vestlige del af Tjekkiet, og vi fandt igen noget at bo i, der lå sådan lidt ude på landet, for vi havde alle sammen brug for at slappe af på den tur. Det var dog også sådan, at vi kunne bruge vores lejebil, for at køre på nogle forskellige ture, og sådan kunne vi opleve både stilheden, og så opleve noget af den gode kultur de har dernede.

Vi havde en helt fantastisk tur sidste år, og nu sidder vi så og skal planlægge en ny tur. Vi har naturligvis haft oppe, om vi skulle tage af sted med fly igen, eller vi igen skulle prøve og bruge billeje til ferie, for eftersom vi alle sammen var enige om, at det var en rigtig god tur vi havde haft året før, så er det jo meget nærliggende at gøre det igen. Vi tog ret hurtig en beslutning om, at vi igen ville prøve at køre på ferie, og så var det store spørgsmål jo så bare, hvad skulle vi gøre denne gang. Vi havde mange forskellige muligheder oppe, men specielt min søn og jeg, kunne godt tænke os, at se D-dag kysten i Frankrig. Vi har tidligere besøgt Provence, for der er konstante tilbud på billige flybilletter til Nice 🙂

Heldigvis havde min kone og datter hørt om de mange andre tilbud i det området. og ikke mindst den gode mad. Min datter er lige startet i lærer som kok, så hun går meget op i mad, og eftersom hun skal være kok på et tidspunkt, så står fransk mad naturligvis højt på hendes liste. Det blev derfor Frankrig, og så tager vi nok en tur til til Mosel, der er en stor flod i Tyskland. Det skulle være et helt fantastisk landskab der er dernede, så derfor skal vi da også prøve at opholde os der lidt. Vi har lejet os ind på en lille aktiv vingård, og så håber jeg da på, at vi skal smage noget rigtig lækkert tysk vin.

Vi glæder os alle sammen til at komme af sted, og nu håber vi bare at vi ikke blive skuffet, for efter sidste år, der har vi nok alle sammen rigtig høje forventninger til turen.