De kære biludgifter

Min bil har for nylig rundet 120.000 kilometer, og det var derfor tid til at af de store serviceeftersyn. Da jeg bestilte tid til det på værkstedet hos den autoriserede forhandler, hvor jeg har købt bilen fra ny, bad jeg om, at værkstedet kiggede bilen grundigt efter og bagefter kunne rådgive mig med hensyn til, om den snart burde skiftes til en ny.

Jeg gjorde også opmærksom på, at de skulle tjekke bilens dæk grundigt, for jeg syntes selv, at dybden i slidbanemønstret var ved at nå den kritiske grænse, og jeg gav besked om, at de bare skulle skifte dækkene, hvis der var behov for det. Nye dæk skal man ikke kimse ad.

Og det viste sig da også, at værkstedet havde skiftet alle fire dæk, og da jeg hentede bilen, fortalte værkføreren mig, at alt det tekniske i bilen var helt i orden, så han kunne ikke se nogen grund til, at jeg skulle skifte den nu, for den var bestemt også sikkerhedsmæssigt helt på toppen. Værkstedet havde netop investeret i nyt grej – bland andet ny og supersmart afbalanceringsmaskine.

I forbindelse med serviceeftersynet havde værkstedet også lavet airconditionservice på bilen. Det vil sige, at man havde gennemskyllet systemet og skiftet væsken ud med ny, så jeg kunne regne med også at have et tilpas køligt klima i bilen i den kommende sommer, som værkføreren udtrykte det.

Jeg har altid været særdeles godt tilfreds med det arbejde, jeg får udført på værkstedet. Jeg har for eksempel aldrig følt mig snydt, og alting foregår med en høj grad af service og i en venlig tone, som jeg godt kan lide.

Vi har regnet grundigt på det og har fundet frem til, at det økonomisk er langt at foretrække, hvis Sofie – vores datter på 19 – bliver boende hjemme i sit barndomshjem, mens hun læser jura på universitetet. Da vi bor godt 30 km udenfor København, er det dog nødvendigt, at hun har en bil til rådighed, men det er betydeligt billigere på den måde, frem for at købe eller leje en bolig tæt ved universitetet. Og Sofie vil også foretrække at blive herhjemme.

Derfor har hun og jeg sammen været ude for at finde en egnet bil til hende, og vi tæller lige i øjeblikket på fingre med hensyn til, om vi skal købe den Fiat, hun er faldet for. Den står til salg på et autoværksted her i vores lille by, og jeg er faktisk helt tryg ved at handle med vores lokale mekaniker, for jeg kender ham i forvejen som en særdeles hæderlig mand.

Bilen er nok lidt dyrere, end jeg havde håbet, men til gengæld er den sat flot i stand, den er nysynet, og der er monteret fire nye dæk af ordentlig kvalitet. Den lille Punto er charmerende at se på, og den forekommer at være meget velholdt. For eksempel er indtrækket i kabinen at se på som nyt, og mekanikeren har lagt nye gulvmåtter i bilen.

Sofie og jeg har været ude at køre en tur i bilen, og jeg fandt ikke anledning til bemærkninger, så beslutningen om at købe den er reelt truffet. Nu skal de lige have den smidt op på en firesøjlet lift – så vi kan tjekke bunden grundigt. Går det godt, er den ged vist barberet 🙂