Virker slankepiller?

I takt med at der bliver flere og flere overvægtige mennesker, så øges udbuddet af slankepiller og andre produkter som lover et vægttab. Men virker disse slankepiller?

Der findes rigtigt mange slankepiller og produkter som lover et vægttab. Men det er langt fra alle slankepiller som virker lige godt. Hvis et givent medikament eller stof viser sig, at kunne spille en positiv rolle i forhold til vægttab, så går der ofte ikke lang tid, før man ser det i diverse slankepiller. Man ser dog ofte, at producenterne er et nummer for hurtig, og at den givne slankepille kun har begrænset eller udeblivende effekt. Man skal derfor huske at være en kritisk forbruger, når man handler slankepiller. Det kan godt betale sig at undersøge markedet for slankepiller inden man handler.

Noget andet man bør være opmærksom på er, at det ofte er de slankepiller med bedst effekt, som også har de mest udtalte bivirkninger. Et godt eksempel herpå er slankepillen Letigen. Slankepillen Letigen indeholdte efedrin og koffein, og gav rigtigt gode resultater, rent vægttabsmæssigt. Brugerne var rigtigt glade for slankepillen. Desværre havde slankepillen ret alvorlige bivirkninger, og man så hos nogle brugere bivirkninger med dødelig udgang. Det var blandt andet ting som hjerneblødninger og hjertestop. Dette betød, at slankepillen blev trukket af markedet, og produkter med lignende sammensætning blev forbudt herhjemme. Som forbruger bør man altid undersøge indholdet af en given slankepille, og undersøge hvad man ved om slankepillen, inden man ukritisk begynder at bruge den givne slankepille.

Hvis man vil undgå slankepiller som har alt for alvorlige bivirkninger, så bør man gå uden om slankepiller med centralstimulerende virkninger. Det er typisk slankepiller som øger forbrændingen. Det er slankepiller som indeholder ting som efedrin, koffein, DMAA osv. Slankepiller i stil med Letigen. Problemet ved disse slankepiller er, at de ganske rigtigt er effektive, fordi de øger forbrændingen, men når man øger forbrændingen via CNS stimulerende stoffer, så øger man samtidig ting som puls, blodtryk, svedtendens osv. I de fleste tilfælde giver disse slankepiller kun anledning til mindre stigninger i puls og blodtryk, men er der tale om udtalte stigninger, hvilket kan forekomme, så kan disse slankepiller være potentielt farlige.

I diskussionen om hvorvidt slankepiller virker, så er det også vigtigt at påpege, at slankepiller ofte ikke kan stå alene. En slankepille har selvfølgelig ikke skyggen af effekt, hvis man vælter sig i flødeskumskager og flæskesteg. En slankepille er ikke en mirakelkur, ligegyldigt hvor veldokumenteret slankepillen er. En slankepille er et supplement til en fornuftig diæt. Man kommer simpelthen ikke uden om fornuftig kost og motion.

Så konklusionen er, ja, slankepiller virker. Det er selvfølgelig ikke alle slankepiller der virker lige godt. Og slankepiller virker selvfølgelig bedst, hvis man samtidig har styr på sin kost, og supplerer med motion. Er man meget overvægtig, og kan kost og motion ikke klare det alene, så kan en slankepille være en hjælpende hånd. Og der findes heldigvis en del slankepiller som virker ganske godt, og som ikke har et hav af alvorlige bivirkninger.

Få hjælp til slankepiller her: www.bodylab.dk/slankepiller