Hesteord

Når man ikke selv dyrker ridning og rent faktisk aldrig har været oppe at sidde på en hest, kan sådan en almindelig snak mellem to ryttere godt lyde noget mærkelig, for der er åbenbart mange specialiteter omkring ridning og pleje af heste, som sådan nogle som jeg ikke kender til.

Min kone har tidligere redet, men holdt op, da hun ventede vores første barn, men i dag havde hun besøg af en veninde, som hun oprindeligt lærte at kende i den rideklub, hun var medlem af, og veninden rider fortsat.

De to kvinder kastede sig ud i en snak om hovpleje, og her kunne jeg høre, at sådan nogle hestehove skal plejes med diverse olier og den slags, hvilket jeg ikke vidste tidligere.

Selvfølgelig vidste jeg godt, at man sidder på en sadel, når man ridder, men jeg blev noget overrasket over at høre, at nogle ryttere betaler langt over 20.000 kroner for en ny sadel, men det havde min kones veninde for nylig gjort, da hun havde købt en ny dressursadel til sig selv og sin hest.

Bevares, jeg har da godt set, at sådan en i de fleste tilfælde er lavet af noget lækkert udseende læder, men det kan nu undre mig, at den skal være dyrere end for eksempel en gedigen lædersofa. Men alt andet lige var min kones veninde meget tilfreds med sin nye sadel og fortalte stolt, at der var tale om en bomløs sadel, og så kan jeg jo spekulere over, hvad den betegnelse mon indebærer.