Friluftsliv

Egentlig har jeg aldrig tidligere haft planer om at være medlem af en sportsfiskerforening, for jeg har det fint med bare at fiske i den å, hvor jeg har købt mig fiskeret ved at være medlem af et lille konsortium, der har lejet fiskeretten på den ene bred af åen på et godt tre kilometer langt stykke.

Men nu er jeg alligevel blevet medlem af vores lokale sportsfiskerforening. Det skyldes, at jeg for nogle uger siden mødte et af de andre medlemmer af konsortiet, da vi begge var ude at fiske med fluestangen. Han inviterede mig med til et foredrag i sportsfiskerforeningen samme aften, og jeg valgte at takke ja til hans invitation.

Det var en meget erfaren og ret kendt fluefisker, som holdt foredrag om friluftsliv i al almindelighed og fiskeri i særdeleshed. Han brugte det meste af tiden på at tale om fluefiskeri, og jeg syntes faktisk, det var en meget interessant aften.

Min fiskekammerat fortalte, at sportsfiskerforeningen især i vinterhalvåret arrangerer en række af sådanne foredragsaftener, og han fortalte, at en af de mest interessante aftener fra sidste sæson vil blive gentaget om et par uger. Der er tale om en meget rejsevant mand, som skal holde foredrag om primitive rejser, og min fiskekammerat roste det foredrag i høje toner, og selv om han havde hørt det sidste vinter, ville han i hvert fald komme igen.

Sådan et foredrag kunne jeg også godt tænke mig at høre, så jeg valgte at melde mig ind i foreningen samme aften.