Bresser

Det var nok ikke ligefrem pluspoints, jeg høstede, da jeg kom hjem fra en lille udflugt meget tidligt i morges. Nej, bare rolig, jeg havde ikke været på natteroderi, jeg havde i stedet været en tur ude i mit jagtterræn for at tilse det vildt kamera, jeg for nylig satte op derude.

Det er et kamera, der kan forudindstilles til at optage videosekvenser af den længde, jeg ønsker det, og hvornår jeg ønsker det. Billederne lagres på en lille disk, men fra tid til anden er det selvfølgelig nødvendigt at erstatte lagerdisken med en anden, hvorefter jeg så kan spille billederne over på min computer.

Når jeg ikke ligefrem var voldsomt populær, da jeg kom hjem til min kone, der lige var stået op, skyldtes det, at jeg var snublet et uheldigt sted ude i terrænet og var landet i en pænt stor mudderpøl, så jeg var bestemt ikke præsentabel, da jeg kom ind i bryggerset med mudret vand dryppende fra tøjet.

Min kone så lidt sur ud, for hun havde lige præcis i går vasket mit nye Deerhunter jagttøj og havde møjsommeligt stået og strøget bukserne. Nu kunne hun så konstatere, at hun allerede skulle på den igen med vask og strygning.

Da hun var blevet overbevist om, at jeg ikke på nogen måde havde slået mig, kunne vi nu kun grine af det sammen, for der var ikke sket andet, end at mit tøj var blevet totalt mudret til. Min natkikkert, som jeg havde med derud, hang om halsen på mig i sit etui, men det er heldigvis vandtæt, så kikkerten var ikke blevet sølet til.

Heldigvis har jeg altid et gammelt tæppe liggende bag i vores bil, som er en stationcar. Det ligger der af hensyn til min hund, Dingo, som hygger sig gevaldigt med at sidde eller ligge om bag i bilen. Han var nu ikke med på den tur i nat, så jeg tog tæppet og lagde over førersædet og ryglænet, så jeg ikke svinede det til med mit muddertilsølede tøj.

Jeg tog mit mudrede tøj af ude på badeværelset og gik direkte ind under bruseren, for jeg havde faktisk også fået mudder i både ansigtet og håret, så det var tiltrængt med et bad.

Min kone lavede morgenkaffe imens, og da vi senere sad og spiste og drak kaffe besluttede jeg mig for, at inden jeg spillede de nye videoklip over på computeren, ville jeg lige tage et ekstra tjek af min kikkert, så jeg kunne være helt sikker på, at den ikke havde lidt overlast.

Jeg tog den forsigtigt ud af etuiet, som bestemt også trængte til en afvaskning, og jeg kunne til min store lettelse konstatere, at der ikke var kommet mudder eller vand på selve kikkerten. Det var en lettelse, for der er tale om en meget lækker Bresser kikkert, som jeg fik af min kone til min 50 års fødselsdag sidste år.

Senere kiggede jeg på videoklippene, men der var nu ikke noget specielt interessant bortset fra et par ræve, der havde været i nærheden.