Lær børn at spare op

At lære at spare penge op er en af de vigtigste finansielle ting, du kan lære dine børn, så det er vigtigt, at du lærer dem det, fra de er små.En god politik med hensyn til opsparing vil hjælpe dem uendeligt meget i deres voksenliv.

Her er nogle gode råd til forældre, der gerne vil lære deres børn at spare op:

 

  • Start med en sparegris.
    En sparegris kan være en god måde at lære dine børn vigtigheden af at spare op, og det er nemt for dem. Fortæl dine børn, at målet er at fylde sparegrisen op med sedler og mønter, til den er fuld. Fortæl dem, at sparegrisen er til for at spare penge op til fremtiden, og jo mere de sparer, jo flere penge vil de have. Georg Jensen har en sød Moneyphant, som samtidig er stilfuld.
    Du kan også få den mindre Georg Jensen Miniphant, som er en lillebror til den kendte Moneyphant. Det er webshoppen fra Brodersen Kobborg, der har dem til den bedste pris.. De er begge perfekte til både dåbsgaver, fødselsgaver og julegaver.
  • Når sparegrisen er fuld, så tag dit barn med ned i banken for at åbne en opsparing. Lad dem tælle, hvor mange penge de har, så de har en fysisk forståelse af, hvor mange penge de har. Når I har tallet, så forklar dem om renter. Det kan have en stor motivation for børn, hvis de forstår, at deres penge vokser med renter, når de lader dem stå.
  • Giv dit barn lommepenge, og lad dem spare op til de ting, de virkelig gerne vil have. Og forklar dem også forskellen på noget, man godt kunne tænke sig, og noget, man godt kan undvære. Dette kan få dem til at tænke ud i fremtiden og give dem en god omgang med penge. Lad dem vide, at de altid kan stille spørgsmål om penge. Det ansporer dem til at stille yderligere spørgsmål og til at lære omgang med penge.