Hader genbrugstøj

Af en eller anden grund har det i mange år virket lidt frastødende på mig at gå i genbrugstøj. Tanken om at gå rundt i noget tøj, som andre har brugt, har virket helt forkert på mig, så jeg har indtil for nylig aldrig valgt den mulighed at spare en hel del penge på at gå i en genbrugsforretning, når jeg skulle bruge et eller andet stykke nyt tøj.

Det er i bund og grund min veninde, Alice, der har overbevist mig om, at det i visse sammenhænge kan være særdeles fornuftigt at ty til genbrug, også når det gælder beklædning. Hun fortalte for et stykke tid siden, at hun var inviteret til et næsten celebert bryllup i den fjerne familie, og her forventedes det, at damerne skulle være iført gallakjoler, og herrerne skulle møde op i kjolesæt.

Fint skal det være

Alice er ikke så vant til den type fester, så hun havde ikke i sin garderobe en kjole, som hun mente var gallaagtig nok til det fine bryllup. Hun havde så kigget lidt i et par forretninger, men hun veg tilbage fra at skulle købe en ny kjole til flere tusinde kroner, som hun måske aldrig ville få brug for mere. Hun er så ganske og aldeles uforsigtig i mange af sine gøremål, og hun holder sig ikke tilbage for at tage lån rundt omkring på nettet. Måske hun skulle tage at spare op i stedet! Men jeg kan da godt forstå, at det er nemt at falde for fristelsen til de mange billige lån som her: https://trygt.dk, der er tilgængelige.

Så var det, at hun tilfældigt var kommet forbi en genbrugsforretning, som i deres vinduer havde udstillet en række smukke og billige festkjoler, hvoraf et par bestemt var så flotte, at de kunne gøre det ud for gallakjoler.

Hun gik resolut ind i forretningen, og det viste sig, at den kjole, hun bedst kunne lide, passede hende perfekt. Hun kunne erhverve den for nogle få hundrede kroner, så hun slog til med det samme.

Genbrug virker faktisk

Det var den beretning fra Alice, der fik mine øjne op for muligheden for genbrug, og tilfældet ville, at jeg selv for nylig kom i en situation, hvor det kunne være aktuelt for mig. Jeg har ikke ret mange kjoler i mit garderobeskab, da jeg stort set altid fører mig frem i lange bukser, fordi jeg befinder mig bedst i slacks eller almindelige cowboybukser.

Det var også en invitation til en fest, der gjorde det nødvendigt for mig at tænke i kjoler fremfor lange bukser. Det er min storebror, der fylder 60 og derfor har inviteret til en forholdsvis stor fest på byens bedste hotel en lørdag aften, så jeg var med det samme klar over, at der forventes noget andet ens lange bukser i den anledning.

Jeg har det på samme måde som Alice, nemlig at behovet for de store rober er meget begrænset, og derfor var det, at jeg en dag gik ind i den genbrugsbutik, hvor Alice havde fundet sin gallakjoler, i det håb, at de havde et nogenlunde pænt udvalg af aftenkjoler, så jeg forhåbentlig kunne finde en, der både passede min krop og min smag.

Og jeg var heldig, for der var en rigtig flot kjole, som i mine øjne stak klart ud fra de øvrige, og så viste det sig, at den passer mig perfekt. Så nu skal jeg for første gang til fest i en genbrugskjole.