Plejeseng til mor

Prognosen er ikke god. I har fået at vide, at din mor er meget syg. Hun har også selv sagt det flere gange: Hun vil gerne herfra det jordiske liv – snart. Hun er 93 år gammel og har sådan set allerede fået sagt farvel til jer. Alligevel insisterer du på, at hun ikke bare skal blive overladt til et hospice. Du vil gerne have hende hjem på gården, så hun kan få lov til at finde fred det sted, som hun holder allermest af. Det er flot af dig. Du er stærk.

Hellere hjemme end hospice

Du har talt med personalet på hospitalet om det. De anbefalede på det kraftigste løsningen med et hospice. Du er dog uenig med dem om det. Hun skal ikke opholde sig et sted, hvor hun bliver overladt til personale, som hun ikke kender. Sygeplejersken kunne godt forstå dine argumenter. Hun advarede dig om, at det kan være en ret bekostelig affære. Bl.a. fortalte hun dig, at du har brug for at købe en god plejeseng til din mor. Og jo, hun ligesom understregede, at det skal være en plejeseng. Ikke sådan en af de der populære elevationssenge. En rigtig plejeseng. Og jo, hun advarede dig: Plejesenge er ikke billige. Dertil anbefalede hun også, at du kigger godt efter, når det handler om et sengebord. Sengeborde findes der mange af – men det skal jo helst gå i spind med plejesengen – altså særlige sengeborde til plejesenge.

Derfor er plejesenge så vigtige

Du undrede dig lidt over, hvorfor sygeplejersken understregede det der med plejesenge. Derfor satte du dig ved din PC for at finde ud af, hvad forskellen på elevationssenge og plejesenge er. Du opdagede til din store forbavselse, at plejesenge kan mere end elevationssenge. Ikke kun kan de løfte hoved- og fodpartiet. De kan også hæves og sænkes. Og så kan de faktisk også vippes op og ned, så det er nemt for den sengeliggende at komme ud af – eller op i – sengen igen. Det er altså en meget bevægelig seng. Men: Den har også sengeheste. Det betyder, at en urolig nattesøvn ikke ender i ulykker, hvor den sengeliggende falder ud af sengen! Og jo, derefter var det jo logisk at tænke over sengebordet. Naturligvis skal det kunne passe til plejesengen. Det skal være nemt for din mor at nå. Og det skal være nemt for hende at skubbe det væk igen. Det skal kunne indstilles i højden. Det skal kunne bære en bakke med et måltid og et glas vand – eller vin. Og det skal være smukt at se på. Din mor har jo stadig sin gode smag. Så det skal ikke være et hvilket som helst sengebord.

Du kigger på priser på plejesenge og dertil hørende sengeborde. Og ja, nu kan du godt forstå, hvorfor sygeplejersken nævnte muligheden, men også gjorde opmærksom på, at løsningen ikke er billig. Du tænker dog, at investeringen ikke går helt tabt: Når din mor har fundet fred – i sit eget hjem – og I er kommet igennem det værste med bisættelse og alt papirarbejdet, så kan du måske donere plejesengen og sengebordet til et godt hospice. De vil sikkert sætte pris på det.