Min ven Villy

En af mine gode venner, Villy, er af den type, der altid skal have det mest moderne maskineri, både når det gælder hjemmet og de hjælpemidler, der skal bruges i haven. Indendørs er der ikke den hvidevare, han ikke har anskaffet i tidens løb, og hans og Dorthes hjem er godt fyldt op med alskens maskineri, der skal gøre hverdagen lettere.

Villy har i et stykke tid talt om, at han godt kunne tænke sig at skifte køleskabet ud med et såkaldt amerikaner køleskab, hvor man udvendigt på lågen kan tappe isterninger til sine drinks. Men Dorthe har sat hælene i, for deres nuværende køleskab er kun et par år gammelt, så hun synes, det er spild af penge.

Men da jeg besøgte Villy i går, kunne jeg konstatere, at han på en måde alligevel havde fået sin vilje. På køkkenbordet stod nemlig en ny maskine, som viste sig at være en isterningmaskine, der i løbet af få minutter kunne fremstille isterninger i forskellige størrelse alt efter behovet.

Jeg trak lidt på smilebåndet, men lod mig ikke mærke med det, for Villy var vældig stolt af sin nyanskaffelse. Han fortalte, at han havde fundet en internetbutik, hvor der er et meget stort udvalg af billige hvidevarer, og det var her, han havde købt sin nye isterningmaskine til under 1.500 kr.

Jeg var jo nødt til at finde en til en overkommelig pris. Ellers ville jeg jo få Dorthe på nakken flere uger i træk, sagde Villy med et grin.