Generelt

Weber? Det skal være med gas

Da vores børn for nogle år siden var flyttet hjemmefra, valgte min kone og jeg at sælge vores parcelhus og flytte i en lejlighed inde i midtbyen. Ingen af os har den store interesse i havearbejde, så det var vel egentlig et naturligt valg.

Men efter et par år må vi da indrømme, at vi om sommeren savnede at kunne sidde ude på en terrasse og for eksempel grille vores aftensmad. Vi har i lejligheden en altan, men den er alt for lille til, at vi kan have en grill stående, hvis vi også selv skal have plads til at sidde på altanen.

Vi snakkede faktisk lidt om, at vi måske skulle finde et andet sted at bo, hvor vi kunne have lidt udendørs liv om sommeren, men så opstod ideen om at købe et sommerhus i stedet. Det skulle helst ikke være for langt væk, for vi kunne godt tænke os at bo der i de gode måneder om sommeren og køre til og fra arbejde.

Nu har vi så fundet det helt ideelle sommerhus for os. Det ligger kun 17 kilometer fra den by, hvor vi bor, men i et dejligt, fredeligt område med skøn natur og tæt på en stor å. Og noget af det bedste er, at det ligger på en naturgrund med kun et lille frimærke af en græsplæne, så havearbejdet bliver meget overkommeligt.

Selve huset er pænt velholdt, men den tilhørende terrasse er dels alt for lille. dels ved at være noget frønnet i træet, så vi har besluttet at lave en helt ny terrasse. Det mener jeg nok, at jeg selv kan klare, men på min arbejdsplads har vi en uddannet tømrer, så ham har jeg spurgt til råds.

Nu har jeg været ude at købe ind og bestille planker og andet træ til terrassen. Tømreren har hjulpet mig med en indkøbsliste, så jeg kan få de rigtige dimensioner i skruer og forskellige beslag. Han understregede overfor mig, at jeg skulle lade være med at købe noget billigt bras, for der er ikke noget så irriterende som at stå med knækkede skruer eller beslag, der for eksempel ikke er rigtigt i vinkel. Hold dig til et anerkendt mærke som for eksempel NKT, anbefalede han mig, hvilket jeg så også har gjort.

Da jeg var i byggemarkedet, benyttede jeg lejligheden til at købe mig en ny bore- og skruemaskine, for den gamle har efterhånden kendt bedre dage. Forretningen havde et godt introduktionstilbud på en Makita elværktøj, og da jeg har set professionelle håndværkere bruge det mærke, gik jeg ud fra, at der er tale om god kvalitet, så den valgte jeg.

Min kone og jeg havde på forhånd aftalt, at vi ville have en ordentlig Weber grill til vores nye terrasse, så den kunne jeg lige så godt købe med det samme. Jeg valgte en model, hvor der bruges en gasflamme til at antænde kullene, for jeg har altid syntes, at det tit er temmelig besværligt at få trækullene til at gløde ordentligt og regelmæssigt.

Ekhard (Author)